Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse banken technisch nog kwetsbaar

Amerikaanse banken technisch nog kwetsbaar
Beeld: ANP

Met de prestaties van de grote Amerikaanse banken is het cijferseizoen op Wall Street recent van start gegaan. Tot dusver zijn de cijfers verdeeld ontvangen. 

De Amerikaanse bankensector heeft het afgelopen jaar niet makkelijk jaar gehad met dit voorjaar enkele faillissementen, onder andere van Silicon Valley Bank.

In 2023 hebben de meeste banken, een enkele uitzondering daargelaten, slecht gerendeerd. Dit zijn de prestaties van de grote Amerikaanse banken sinds 1 januari: J.P. Morgan Chase (+9,2%), Wells Fargo (+0,5%), Morgan Stanley (-12,2%), Citigroup (-10,7%), Goldman Sachs (-11,5%) en Bank of America (-16,8%).

Volgens analisten zou de banksector juist nu moeten profiteren van het sterk verbeterde renteklimaat. Maar technisch laten de grote Amerikaanse banken matige plaatjes zien. Enkel J.P. Morgan Chase heeft een sterk technisch profiel.

Vandaag bekijk ik de grootste Amerikaanse banken vanuit een lange termijn technisch perspectief. 

J.P. Morgan Chase vormt hogere bodem binnen uptrend

J.P. Morgan Chase ligt er technisch prima bij. De recente correctie vindt plaats binnen de stijgende trend. Zolang de koers boven de voorgaande top rond $144,34 (van 6 februari) weet te blijven, oogt het technische beeld redelijk positief.

Koersdoel ligt rond $172,96 (top van 29 oktober 2021). De relatieve-sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) begint opwaarts te draaien. Dit geeft aan de bank weer beter gaat presteren ten opzichte van de rest van de markt.

Bank of America nog niet uit de malaise

Technisch ligt Bank of America er zwak bij nadat een bodem is gebroken. Er is naar beneden ruimte richting steun 22,95 (bodem van 25 september 2020). De weerstand bevindt zich op 32,85 (top van 28 juli).

Bij Bank of America laat de 200-dagenlijn een negatief verloop zien. Dit geeft een zwakke technische conditie weer. De zwakke B.O.B.-indicator (blauwe doorlopende lijn) suggereert dat Bank of America achter blijft bij de rest van de markt.

 


Citigroup oogt technisch kwetsbaar

Citigroup laat een zijwaartse koersbeweging zien. Thans test de koers de steun  $40,01 (bodem van 14 oktober 2022).

De lagere koerspieken op de grafiek signaleren toenemende verkoopdruk. Indien de de steun $40,01  het definitief begeeft, mag een verdere koersdaling van Citigroup worden verwacht richting $32. 

De eerste weerstand ligt rond $50,45 (gevormd op 21 april), de volgende op $54,56 (gevormd op 19 augustus 2022). De 200-dagenlijn van Citigroup (rode glooiende doorlopende lijn) laat een dalend verloop zien, terwijl de koers eronder noteert. Dit duidt op een zwakke technische conditie.

De neerwaarts gerichte relatieve-sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) geeft aan dat Citigroup minder presteert dan de rest van de markt.

 

Goldman Sachs valt uit driehoek

Goldman Sachs glijdt langzaam maar zeker steeds verder weg.  Technisch is de driehoek naar onderen afgebroken en krult Goldman Sachs weer neerwaarts om.

We zien steun rond $287,75 (bodem van 14 oktober 2022). Weerstand voor Goldman Sachs ligt op $346,19 (top van 15 september).De vlakke 200-dagenlijn duidt op een zwakke technische conditie. De dalende relatieve-sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) geeft aan dat Goldman Sachs slechter presteert dan de brede markt.

 

Morgan Stanley verzwakt nar doorbraak eerdere bodems 

Morgan Stanley verlaat de zijwaartse fase aan de onderkant, dat is geen stek teken. Nadat enkele bodems zijn gebroken is Morgan Stanley technisch verzwakt.

Naar onderen is er ruimte tot steun $66,85 (bodem van 29 januari 2021), met een tussenliggende steun op $74,67 (bodem van 14 oktober 2022). De weerstand ligt op 89,47 (top van 22 september).

De 200-dagenlijn (glooiende rode doorlopende lijn) krult neerwaarts, terwijl de koers eronder noteert. Dit duidt op een verzwakkende technische conditie. De neerwaarts gerichte relatieve-sterkte (blauwe doorlopende lijn) geeft aan dat Morgan Stanley minder presteert dan de markt.

 

 

Wells Fargo geeft nog lagere toppen te zien

Wells Fargo blijft kwetsbaar, want lagere toppen signaleren verkoopdruk. Er ligt steun op 35,25 (bodem van 24 maart) en weerstand rond 47,24 (gevormd op 21 juli). 

Trendmatig hebben beleggers hier voorlopig niets te zoeken. De 200-dagenlijn krult neerwaarts, terwijl de koers eronder noteert. Dit duidt op een zwakke technische conditie. De wegzakkende relatieve-sterktelijn (blauwe lijn) geeft aan dat Wells Fargo achterop raakt ten opzichte van de rest van de markt.

 

Weten welke aandelen koopwaardig zijn?

Recent is een nieuw platform voor Tostrams.nl opgezet. Met dit platform stellen wij u in staat om, naast dat u er onze gebruikelijke technische analyses en het beursnieuws kunt volgen, ook alerts bij Tostrams in te stellen. Van elk aandeel kunt u aangeven dat u een e-mail-alert wilt ontvangen zodra het koopwaardig wordt bevonden.

Bent u benieuwd hoe de vernieuwde website Tostrams.nl eruitziet? Klik dan hier om hem nu te bekijken.

Wilt u het vernieuwde Tostrams.nl proberen? Ga dan naar tostrams.nl/actie en lees drie maanden onze technische analyses voor slechts €29,95.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 26 apr Vangnet voor ASML op €777: is het al tijd om kooporders in te leggen? 52
  2. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104
  3. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 51

Gerelateerd

Reacties

74 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Newg77 19 oktober 2023 09:09
    quote:

    adritromp schreef op 19 oktober 2023 09:02:

    [...]

    Moguh,

    Gaat het dan nu eindelijk naar onder de 700 :)
    ja
    we gaan er aan :p

    wat opvalt is dat er weinig interesse in de dollar is ik kijk het nog een week aan dan schieten de yields nog verder omhoog
    dondert straks een bank om kan niet anders
    conclusie ingrijpen (of niet)

    goud door het dak

    eerst een bak koffie
  2. forum rang 5 adritromp 19 oktober 2023 09:14
    quote:

    Newg77 schreef op 19 oktober 2023 09:09:

    [...]

    ja
    we gaan er aan :p

    wat opvalt is dat er weinig interesse in de dollar is ik kijk het nog een week aan dan schieten de yields nog verder omhoog
    dondert straks een bank om kan niet anders
    conclusie ingrijpen (of niet)

    goud door het dak

    eerst een bak koffie
    Opzich wel begrijpelijk als Biden zegt we hebben genoeg geld om en Oekraine ,Israel te helpen en geld voor ons eigenland. Kijken ze niet uit dan is de dollar straks kapot :)

    Mocht er nog een bank vallen kan het heel snel gaan
  3. forum rang 6 ttroo 19 oktober 2023 09:51
    Het volk mag wel zijn eigen geld drukken, maar niet zijn eigen belastingen bepalen.
    Tja. Als je anarchie creeert, dan krijg je anarchie. Dan wordt het weer lastig om iedereen in de fles te duwen. Net als inflatie. Uit de fles komt ie terug in de fles wilt ie niet zo snel meer. Inflatie vindt het veel te leuk om rond te hangen op de wereld.

    Interessante beursdag. Kunnen de beurzen het houden, dan kan er een flinke rebound aan komen, kunnen de beurzen het niet houden is en wordt de vraag how low can they go. En zo te zien qua waarderingen aardig low.

    India Tech zou Europa Tech moeten kunnen overnemen met biedingen. Schitterend moment voor ze. Ze krijgen organisaties produkten diensten octrooien in handen en intussen duwen ze hun eigen waarderingen meer naar normaal toe.

    China Tech dat is te gevoelig. Amerika Tech wordt te monopolistisch. India Tech maakt veel kans. India Tech kan ook Zuid Korea Tech overnemen. Ook een mooie kans voor ze. Doen ze meteen mee met de Grote Landen als China en Amerika.

    Voorlopig is het rennen, vliegen, van het ravijn springen en snel weer omhoog klauteren. Eerst maar eens wat rust zien te vinden op de wereldwijde beurzen en vooral in Europa.

    Bayer en Siemens blijven koopjes. Ook hier kunnen bedrijven uit India in springen.
    Mooie koops.

    Wellicht kan Qatar nog een paar mooie coupes doen door grote belangen te gaan kopen in Europa. Dat zou eens een hele mooi coupe worden. Europa goedkoop weggegeven aan Qater. En dat hebben ze zelf gedaan.

    Saoedi Arabie kan ook nog wellicht een paar mooie coupes doen. Het stroomt daar over in olie dollars, waar Europa een zwaar te kort aan heeft.

    Dan wordt het zelfs Arabic Tech of Qatar Tech of Saoedi Tech. En u heeft het zelf gecreeerd op uw eigen beurzen. U waardeerde vele eigen bedrijven goedkoop of te goedkoop.
  4. forum rang 7 Unimog 19 oktober 2023 09:58
    quote:

    adritromp schreef op 19 oktober 2023 09:02:

    [...]

    Moguh,

    Gaat het dan nu eindelijk naar onder de 700 :)
    Morgen bakker

    Let je tussen het beurs kijken goed op je broodjes ?

    Voor je het weet ben je chef lege flessen

    deze mag niet ontbreken tijdens het broodjes smeren

    youtu.be/kk4Ml_iTwxg?feature=shared
  5. forum rang 7 Unimog 19 oktober 2023 10:00
    quote:

    handyman6 schreef op 19 oktober 2023 09:51:

    Goodmorning.Yahhhh....China: down it is.
    Zit je maandenlang naar je KWEBjes te loeren en de HSBC MSCIChina warrants,om dan eindelijk es inte kunnen stappen.
    Weer niet.
    Of is het moment bijna daar? Dat denk ik nml al maanden,haha
    morgen

    het moment is meestal later dan je denkt
    gister beetje Corbion gekocht <17
    en vandaag met een koersdoelverlaging gaat het onder 16..
  6. forum rang 7 handyman6 19 oktober 2023 10:02
    India ,hè Troo. Ik weet het niet hoor.Voor alles willen ze bakshis en niet weinig: zelfs op het postkantoor een overgemaakt bedrag ophalen ,eerst de dame achter de desk paar flappen schuiven.Of rekening openen: alle deuren gaan open,maar rekening beëindigen duurt eeuwig tot niet,tenzij je flink schuift.
    Echt ,iedereen verwacht bakshis voor ie wat voor je doet ,of een percentage: niet leuk......
  7. forum rang 7 handyman6 19 oktober 2023 10:05
    quote:

    Unimog schreef op 19 oktober 2023 10:00:

    [...]

    morgen

    het moment is meestal later dan je denkt
    gister beetje Corbion gekocht <17
    en vandaag met een koersdoelverlaging gaat het onder 16..
    Ja,balen is dat....

    Overigens ben ik nu weg want de site is weer zo stroperig door alle reklame banners,posten is leiden.....
    Hoi
  8. forum rang 5 adritromp 19 oktober 2023 10:11
    quote:

    Unimog schreef op 19 oktober 2023 09:58:

    [...]

    Morgen bakker

    Let je tussen het beurs kijken goed op je broodjes ?

    Voor je het weet ben je chef lege flessen

    deze mag niet ontbreken tijdens het broodjes smeren

    youtu.be/kk4Ml_iTwxg?feature=shared
    Goede morgen,

    Nornaal let ik altijd goed op de broodjes hoor!
    Maar vandaag een management dag. Lekker planning maken enzo.Dus net iets meer tijd om naar de beurs te loeren :)

    Prachtig carnevalsnummer !
  9. forum rang 9 Calimero 19 oktober 2023 10:17
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 19 oktober 2023 09:25:

    Iemand heeft ondertussen op 726 wel zijn speksteenkachel verdiend, of was dat voor spek en bonen? :O/
    Dat vraag ik mij altijd al jarenlang af .. :)

    www.iex.nl/Forum/Upload/2023/15041184...
    www.iex.nl/Forum/Upload/2023/15045667...
    www.iex.nl/Forum/Upload/2023/15047481...

    Anyway .. relaxed beursje ... dus brunchen .... en veel koffie .... mvg

    www.youtube.com/embed/oCRNb36TYRc?rel...
  10. forum rang 9 Calimero 19 oktober 2023 10:55
    quote:

    Calimero schreef op 19 oktober 2023 10:47:

    [...]
    even kijken .. hoog rond 703 .. laag 690 ... :)

    www.iex.nl/Forum/Upload/2023/14974461...

    Gaat mooi zo dat Trailen ...

    Beetje dom tellen ... en als men niet kan tellen gekleurde vakjes Trailen ... :)

    www.iex.nl/Forum/Upload/2023/15042843...
    Op een dag .... tellen ze vast 7 en 144 ... :)

    www.youtube.com/embed/dfkDcaGatIY?rel...
74 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links