Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nasdaq Composite nog niet doorgebroken

Technische analyse: Nasdaq, Amazon, Apple

De Nasdaq is de enige beursindex op Wall Street die nog niet overtuigend is doorgebroken. De technologiebeurs is afgeketst op het all-time high rond 16.212,23 punten van 26 november 2021.

Technisch blijft de technologiebeurs duidelijk achter bij de rest van Wall Street. Nu het cijferseizoen vordert, is de technische schade iets opgelopen.

Aanvankelijk leek het er even op dat de oude horde van eind 2021 kon worden gepasseerd. Maar vorige week, dus na de start van het cijferseizoen, viel de Nasdaq hard terug. In de afgelopen weken heeft de Nasdaq Composite index bijna 8% ingeleverd.

Wellicht dat de Nasdaq terugvalt naar de pullbacksteun, gevormd door de top van 19 juli 2023 rond 14.446,55 punten. Deze steun kan een prima pullbackvangnet bieden.

De Nasdaq Composite, de brede technologie-index, bestaat uit zo'n 2500 aandelen, die technisch dus niet allemaal sterk presteren.

Deze keer beoordeel ik de langetermijngrafiek van de Nasdaq Composite. Vandaag bekijk ik ook de plaatjes van Amazone en Apple, die beide eveneens zijn gestrand op hun all-time high.

Lange termijn: Nasdaq Composite toch gestrand op all-time high

De Nasdaq Composite index is er niet in geslaagd boven de de horde rond 16.212,23 punten te blijven. Hier ligt het all-time high van 26 november 2021.

Nu de index er weer onder is gezakt, is er sprake van een failure. Dat betekent dat de technologiebeurs een nieuwe aanloop nodig heeft. Wellicht dat de pullbacksteun, gevormd boven de top van 19 juli 2023 rond 14.446,55 punten, een vangnet kan bieden.

De stijgende 200-dagenlijn signaleert nog wel een positieve technische conditie, dus de schade is te overzien.

Pas na een blijvende uitbraak boven de weerstand van 16.212,23 punten treedt een solide koopsignaal op. Daarna wordt 20.000 punten het volgende opwaartse koersdoel.

nasdaq composite index koers

Amazon.com loopt zich vast

Het technische plaatje van Amazon.com laat goed zien waar de schoen wringt op de Amerikaanse technologiebeurs.

Amazon.com heeft het afgelopen jaar prima gedaan. Recent is de koers echter vastgelopen op de weerstand $188,65 (top van 16 juli 2021). De stijgende trend krijgt enkel een nieuwe impuls indien deze laatste top wordt gebroken. In dat geval mag men verdere koersstijgingen tegemoet zien, met $210 als volgende koersdoel.

Amazon.com heeft steun rond $165,75 (bodem van 12 februari).

Het 200-daags voortschrijdende gemiddelde van Amazon.com krult opwaarts. Dit wijst op een sterke technische conditie.

Ook doet Amazon.com het beter dan de markt, want de B.O.B.-indicator (blauwe lijn) krult omhoog. Die vergelijkt het koersverloop van een aandeel met het marktgemiddelde.

Aandeel Amazon koers

Apple laat kopje hangen

Apple valt terug onder een all-time high, te weten de oude horde rond $182,94 (de top van 7 januari 2022).

Apple test nu de steun rond $165,67 (bodem van 27 oktober 2023). Het technische plaatje van Apple weet niet te overtuigen. Dalende toppen geven aan dat er nog verkoopdruk in de markt aanwezig is.

Blijf voorzichtig en houd er rekening mee dat een doorbraak en slotstand onder de steun verdere koersdalingen zullen uitlokken. Na een doorbraak onder steun $165,67 wordt $143,90 het volgende neerwaartse koersdoel.

Het 200-daags voortschrijdende gemiddelde van Apple krult omlaag. Dit wijst op een verzwakkende technische conditie. Ook de B.O.B. beweegt neerwaarts en geeft aan dat Apple minder presteert dan de rest van de markt.

Aandeel Apple koers

 

 

Weten welke aandelen koopwaardig zijn?

Recent is een nieuw platform voor Tostrams.nl opgezet. Met dit platform stellen wij u in staat om, naast dat u er onze gebruikelijke technische analyses en het beursnieuws kunt volgen, ook alerts bij Tostrams in te stellen. Van elk aandeel kunt u aangeven dat u een e-mail-alert wilt ontvangen zodra het koopwaardig wordt bevonden.

Bent u benieuwd hoe de vernieuwde website Tostrams.nl eruitziet? Klik dan hier om hem nu te bekijken.

Wilt u het vernieuwde Tostrams.nl proberen? Ga dan naar tostrams.nl/actie en lees drie maanden onze technische analyses voor slechts €29,95.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 24 mei MSCI World-index zit nog lang niet op zijn top 42
 2. 23 mei Nvidia test cruciale barrière 46
 3. 22 mei Draagvlak Nederlandse hoofdindex steeds sterker 60

Gerelateerd

Reacties

51 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 ttroo 24 april 2024 12:45
  De bodems kwamen wat vroeger. Maandag werd het groen steeds overtuigender en kwam een keurige groene dinsdag over heen. Tesla lijkt met de Nabeurs Sprong de bodem gezet te hebben. Ze werden te goedkoop en de bodem kwam heel dichtbij. Dan is het wachten op een trigger voor hoger. En die maken de markten vanzelf. Met als resultaat een +10% sprong nabeurs.

  NIO doet pre market $4.14. Maar gisteren gingen ze ook goed bij de start en eindigen ze een stuk minder goed na die start.
 2. forum rang 6 Newg77 24 april 2024 13:04
  quote:

  ttroo schreef op 24 april 2024 12:45:

  De bodems kwamen wat vroeger. Maandag werd het groen steeds overtuigender en kwam een keurige groene dinsdag over heen. Tesla lijkt met de Nabeurs Sprong de bodem gezet te hebben. Ze werden te goedkoop en de bodem kwam heel dichtbij. Dan is het wachten op een trigger voor hoger. En die maken de markten vanzelf. Met als resultaat een +10% sprong nabeurs.

  NIO doet pre market $4.14. Maar gisteren gingen ze ook goed bij de start en eindigen ze een stuk minder goed na die start.
  Tesla lijkt een kansloze missie te worden met al die concurrentie.
  Technisch onderbouwd :)
 3. forum rang 9 Calimero 24 april 2024 14:00
  Hey ... bijna einde MRx ... :)

  Three to four times a year, the planet Mercury appears to travel backward across the sky. We refer to these periods as times when Mercury is in apparent retrograde motion or simply ”Mercury retrograde.” These times were traditionally associated with confusion, delay, and frustration.

  www.iex.nl/Forum/Upload/2023/14967239...
  www.iex.nl/Forum/Upload/2022/13965066...
 4. forum rang 4 Subtropical 24 april 2024 14:27
  Openen met gaps up is meer gewoon dan uitzondering, en met het vloertjes leggen de laatste jaren door de heersende partijen geïntroduceerd, gaat de illusie ook verdwijnen dat gaps meestal gesloten worden. Nieuwe wetten zijn er, en reken maar dat de Island reversal blijft staan. Nico B zal vanavond zijn dappere bulletjes wel weer prijzen. En natuurlijk is er nog geen overspannenheid en voldoende ruimte omhoog.
  Bij dalingen is dit is dit namelijk wel aan de orde bij de
 5. forum rang 6 De verhapstukkende bekokstover 24 april 2024 14:49
  quote:

  Subtropical schreef op 24 april 2024 14:27:

  en reken maar dat de Island reversal blijft staan.
  Hierbij past juist gezonde twijfel. Er is teveel koersgebied overgeslagen in de laatste twee dagen om van een solide trendomkeer te spreken.
51 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links