Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEA: vraag naar olie stijgt door hoge gasprijzen

IEA: vraag naar olie stijgt door hoge gasprijzen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De vraag naar olie wordt aangejaagd door de hittegolven in Europa en het gebrek aan betaalbaar gas. Dit stelde het Internationaal Energieagentschap donderdag in haar maandrapport.

"Een dreigende gascrisis in Europa jaagt nu al een substantieel vervangingsvraag van gas naar olie aan", zo schreef IEA.

Elektriciteitscentrales zoeken naar alternatieve brandstoffen om aan de stijgende vraag naar elektriciteit toe kunnen voldoen, aldus het agentschap.

Normaliter is de zomer een rustige periode, maar omdat de temperaturen zo hoog zijn, gebruiken veel mensen airco’s en andere verkoelende apparaten.

En omdat Rusland de aanvoer van gas afknijpt, liggen de prijzen hoog. Dit dwingt elektriciteitscentrales en de zware industrie om naar alternatieven te zoeken.

En die extra vraag naar olie valt in een toch al krappe markt, aldus het IEA. Het agentschap rekent voor dit jaar op een extra vraag van 380.000 vaten per dag. Daarmee komt de groei op 2,1 miljoen vaten per dag.

De taxatie voor de vraag werd door IEA met 500.000 vaten per dag verhoogd, zowel voor dit als volgend jaar, naar respectievelijk 99,7 en 101,8 miljoen vaten per dag.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 11 augustus 2022 12:58
    Slecht nieuws voor de klimaat ridders, ze hebben met al hun dwarsdrijverij, er voor gezorgd, dat de vuilste fossielen het meest worden gebruikt, om de boel nog enigszins betaalbaar te houden!!
    Ga eens in den Haag demonstreren, dat er met de meeste spoed, goede opslag systemen komen voor duurzame energie!!
  2. forum rang 4 M357 11 augustus 2022 14:47
    quote:

    suske wiet schreef op 11 augustus 2022 13:06:

    En niet vergeten de biomassa met subsidie, verbrand en vervuilt .

    Ja, dat is wel het grootste schandaal van de klimaatlobby! De uitstoot gewoon niet mee laten rekenen in de totale CO2 uitstoot. Hoe kan dit? Is iedereen dan echt horende doof en ziende blind in Nederland? De uitstoot is groter dan die van kolencentrales en er worden complete bossen voor gekapt. Dank ex-minister Wiebes!!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links