Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING, Ahold & ASMI

In mijn vorige column noemde ik de stijgende trend bij Ordina. Een klein rondje winstnemingen eerder deze week mag de pret niet drukken. Ook sta ik nog steeds achter mijn andere eerdere uitlatingen. Goud, Royal Dutch Shell, BMW en RWE koersen in mijn ogen allemaal nog verder omlaag de komende tijd.

Te negatief? Welnee, u heeft woensdag kunnen zien hoe hard het plotseling kan gaan.

ING
De trend bij ING is negatief zolang de koers onder de 7,20 euro blijft. Pas rond die koers draait mijn trendindicator en bovendien ligt er een stevige weerstandszone. Vooralsnog wordt er echter ook geen duidelijke stap omlaag gedaan en geeft het momentum een wisselend beeld. Ik onderneem daarom geen actie rondom ING en wacht geduldig af.

Onder de 6,50 euro zie ik een versnelling omlaag op gang komen.

Ahold
De vorige keer heb ik het ook al over Ahold gehad. Alle signalen staan nog steeds op rood. Delhaize kwam deze week met jaarresultaten en die waren zelfs nog slechter dan men verwachtte. De trend  van supermarktaandelen is duidelijk nog neerwaarts en het momentum blijft maar afnemen. Mijn eerste koersdoel van 10 euro is bereikt. 

Alles lijkt er op dat we nog een euro’tje lager kunnen koersen.

ASMI
ASMI kwam deze week conform verwachting naar buiten met een lager resultaat over het vierde kwartaal van 2011. Toch kwamen zowel de omzet als het operationeel resultaat in 2011 uit op een recordniveau. De koers is na de scherpe daling krachtig opgeveerd en het koerspatroon oogt hierdoor positief.

Op hoog volume hield de steunzone stand. Boven de 28,50 word ik echt enthousiast, omdat dan de oude top wordt uitgenomen en de trend weer positief draait. Op basis van het momentum zou nu al ingestapt kunnen worden. Overbought is de ASMI in ieder geval niet meer.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 maart 2012 14:14
    Fijn bedankt voor de nieuwe column. Volop inspiratie.
    Leuk ook dat je reageert op je eerdere column.

    Zat zelf long AHOLD, ik vond de cijfers nl. veel beter dan ik verwacht had, en nu de anderen komen, zijn ze ook beter dan de anderen.

    Heb intussen winst genomen.
    Ik wil met turbos niet lang erin zitten. Of je zit goed of fout en fout wordt in een maand meestal niet beter. Maar jij weet dat natuurlijk beter als expert.

    grt
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links