Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Monsterlijke sterk

Monster Beverage kan na correctie verder omhoog.

Monster Beverage Corporation, de energiedrankproducent, presteert uitstekend en heeft in augustus van dit jaar een nieuw hoogtepunt bereikt. Sinds augustus vorig jaar is de koers van dit aandeel flink gestegen. Toen stond het nog op 65 dollar per aandeel. Inmiddels is dit 149 dollar geweest.

De redenen voor deze stijging zijn de geweldige prestaties die het bedrijf levert. Sinds 2010 heeft Monster Corporation elk jaar een stijging gezien van zowel de winst als de omzet. De omzet is iets minder dan verdubbeld, maar de winst is in dezelfde tijd ruim verdubbeld.

De vraag is nu in hoeverre deze stijging zich voort zal zetten?

Daggrafiek Monster Beverage Corporation
Kortetermijngrafiek Monster Beverage Corporation
Klik op de grafiek voor een grote versie

 

Toenemende vraag

Energiedranken zijn momenteel erg populair. De vraag naar de producten van Monster Beverage is dan ook de afgelopen jaren flink toegenomen en blijft nog steeds stijgen. Tevens presteert Monster Beverage beter dan zijn concurrenten, waardoor het beter kan profiteren van de toenemende vraag naar energiedranken.

Verder is Monster Beverage druk bezig met het uitbreiden van het bedrijf en het blijven produceren van nieuwe producten om één van de marktleiders te blijven.

Ook grootaandeelhouder Coca-Cola heeft vertrouwen in Monster Beverage. Dit is terug te zien in de lijst met grootaandeelhouders. Hier staat Coca-Cola helemaal bovenaan met 16,7% van alle aandelen, wat Monster Beverage 2,1 miljard dollar opleverde.

Dit bedrag helpt Monster Beverage om de distributie uit te breiden vanwege toegang tot de distributie-infrastructuur van Coca-Cola, wat zeer zeker heeft bijgedragen aan het positieve sentiment rondom het aandeel.

Hoge waardering

Er is echter een flink risico waar zeker aandacht aan besteed moet worden. Vanwege het positieve sentiment is de koers van dit aandeel flink opgelopen, maar hierdoor is het wel zo dat Monster Beverage erg hoog gewaardeerd wordt. Momenteel heeft het aandeel een koerswinstverhouding van liefst 51.

Dit betekent dat elk slecht nieuws ervoor kan zorgen dat de koers een flinke correctie mee zal maken. Hier moeten we dus erg voor oppassen bij dit soort hooggewaardeerde aandelen. Dit betekent natuurlijk niet dat we hier helemaal bij weg moeten blijven.

De hoge waardering heeft een goede reden. Dit toont aan dat beleggers veel vertrouwen hebben in het aandeel, wat geheel terecht is. Voor de komende jaren wordt alleen maar verbetering verwacht voor de fundamenten van het bedrijf. Ook de winst en de omzet vallen hieronder.

Hierdoor denk ik dat de koers van Monster Beverage zijn opwaartse trend heel goed door kan zetten. De kans lijkt mij echter groter dat we eerst een correctie van de koers zullen zien, voordat de koers van dit aandeel de trend omhoog zal hervatten.

Verder is dit natuurlijk ook veel veiliger. Nu is het risico op een correctie te groot, maar als we er net één achter de rug hebben, is de opwaartse potentie weer groter. Buy on dips, sell on highs!

Disclaimer: Duijvestijn heeft momenteel geen positie in Monster Beverage. 


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Monster Beverage Corp

85,250 21 okt
+0,320 +0,38%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links