Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Arcadis stopt aandeleninkoop en dividend op om coronacrisis

Gepubliceerd op 26 maart 2020 07:37 | Views: 2.683

Arcadis 17:35

18,78 -0,61 (-3,15%)

AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis stopt zijn lopende aandeleninkoopprogramma en trekt het voorstel voor een dividendbetaling in vanwege de coronacrisis. Het bedrijf spreekt van voorzorgsmaatregelen om zo de financiële buffers te versterken tijdens deze moeilijke tijd.

Arcadis heeft last van de virusuitbraak omdat zijn activiteiten in de wereld worden verstoord. Om verspreiding tegen te gaan wordt zoveel mogelijk vanuit huis gewerkt, terwijl kosten worden bespaard door reizen te stoppen en een vacaturestop in te voeren. Het bedrijf bekijkt de mogelijkheden voor hulp van overheden in landen waar dat zou kunnen.

Verder volgt Arcadis de ontwikkelingen rond het virus nauwgezet en worden de adviezen van de overheid opgevolgd. De onderneming bekijkt nog wat er moet gebeuren met de aandeelhoudersvergadering die staat gepland voor 6 mei.

"Voor al onze werknemers en klanten is het alledaagse leven en werk ernstig verstoord. De welvaart en veiligheid van onze samenlevingen staan onder druk en iedereen realiseert zich dat het nog een aanzienlijke hoeveelheid tijd zal kosten om terug te keren naar een normale situatie. Wij zijn compleet gefocust op maatregelen die nodig zijn om de huidige crisis het hoofd te bieden", verklaarde topman Peter Oosterveer van Arcadis.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mick75 26 maart 2020 08:57
    Het terugdraaien van dividend is iets wat aandeelhouders moeten beslissen. Het kan niet zo zijn dat werknemers doorbetaalt krijgen alsof er niets aan de hand is en aandeelhouders aan alle kanten de klos zijn. Laat het bestuur van Arcadas maar het goede voorbeeld geven, door dit jaar af te zien van hun absurd hoge vergoedingen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare