Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liberty Steel wil staaltak Thyssenkrupp inlijven

Gepubliceerd op 16 oktober 2020 11:06 | Views: 1.830

ArcelorMittal 30 okt

11,65 +0,07 (+0,64%)

THYSSENKRUPP AG O.N. 30 okt

4,10 +0,05 (+1,26%)

ESSEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse staalconcern Liberty Steel heeft een bod uitgebracht op de verlieslatende staaltak van het Duitse industrieconcern Thyssenkrupp. Hoeveel geld hiermee is gemoeid, is nog niet duidelijk. Liberty van zakenman Sanjeev Gupta wil graag een "intensieve dialoog" aangaan met de Duitsers.

Over de deal gingen op de aandelenbeurzen al geruchten rond na berichtgeving in diverse media. Beleggers reageerden erg enthousiast en de koers van het aandeel Thyssenkrupp ging in Frankfurt vrijdagochtend meer dan 15 procent omhoog.

Thyssenkrupp gaat gebukt onder de coronacrisis en de moeizame marktomstandigheden in de staalindustrie door de virusuitbraak. Het concern zag vorig jaar nog een fusie van de Europese staalactiviteiten met die van Tata Steel stuklopen door bezwaren van de Europese Commissie. Daarna bleven de Duitsers kijken naar mogelijkheden om alsnog afstand te doen van de staalactiviteiten. De onderneming bereikte eerder dit jaar ook al een akkoord over de verkoop van zijn liftendivisie aan investeerders ter waarde van 17 miljard euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 83% zegt kopen 6 stemmen
THYSSENKRUPP AG O.N. 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare