Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stevige winsten op Europese beurzen

Stevige winsten op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag met stevige winsten gesloten. Beleggers hielden vooral de Amerikaanse presidentsverkiezingen in de gaten, waar de Democraat Joe Biden in de peilingen aan kop gaat. De verwachting is dat als hij wordt verkozen er meer coronasteun komt voor de Amerikaanse economie. Op het Damrak vielen ook de cijfers van DSM in goede aarde.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 1,9 procent hoger op 554,48 punten. De MidKap dikte 2,2 procent aan tot 809,13 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen klommen tot 2,6 procent.

Sterkste stijgers in de AEX was verzekeraar Aegon met een winst van 6,5 procent. Ook ING (plus 4,5 procent) en betalingsdienstverlener Adyen (plus 4,3 procent) deden het goed, net als financiële waarden elders in Europa en de Verenigde Staten. Biotechbedrijf Galapagos werd 4,7 procent hoger gezet na het nieuws dat het Europese Geneesmiddelenbureau (EMA) zich buigt over een vergunningsaanvraag voor geneesmiddel filgotinib.

DSM steeg 2,4 procent. Het speciaalchemieconcern had opnieuw last van de coronacrisis bij zijn materialentak, die onlangs grotendeels werd verkocht, en zag de omzet en winst dalen in het derde kwartaal. Het bedrijf presteerde desondanks beter dan analisten hadden verwacht. Techinvesteerder Prosus voerde de schaarse dalers aan met een min van 3,2 procent.

Basic-Fit bovenaan in MidKap

In de MidKap ging fitnessketen Basic-Fit aan kop met een plus van 6,9 procent. Air France-KLM won 6,2 procent waarbij een flinke tussensprint werd ingezet nadat bekend werd dat ook pilotenvakbond VNV had getekend voor de voorwaarden van de overheidssteun voor de luchtvaartmaatschappij. Alle andere bonden hadden al getekend. PostNL was de grootste daler met een min van 2,6 procent. Het postbedrijf zakte een dag eerder al ruim 6 procent na tegenvallende resultaten.

Adecco klom 5,3 procent in Zürich. Het uitzendconcern wist de omzetdaling als gevolg van de coronacrisis beperkt te houden in het derde kwartaal. Doordat lockdowns in de zomer werden versoepeld, trok ook de vraag naar flexibele arbeidskrachten enigszins aan. Concurrent Randstad won 3,4 procent in Amsterdam.

Sportwagenfabrikant Ferrari steeg ruim 7 procent. Het aantal bestellingen voor het merk met het steigerende paard zijn weer bijna op het niveau van voor de coronacrisis. Bayer steeg 0,4 procent. De Duitse chemiereus moet extra geld opzij zetten voor juridische kosten in de VS voor onkruidverdelger Roundup.

De euro was 1,1725 dollar waard, tegen 1,1633 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2,4 procent duurder op 37,70 dollar. Brentolie kostte 2 procent meer op 39,74 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08:18 Flink hogere start AEX voorzien
  2. 08:10 Het is beregezellig voorbeurs met een hoop Q1's en (eindelijk) de beursgang van CVC 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

870,27 25 apr
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links