Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Corbion presenteert nieuwe groeidoelen

Corbion presenteert nieuwe groeidoelen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Corbion heeft woensdag in aanloop naar een beleggersdag nieuwe groeidoelen gepresenteerd net als de voorlopige cijfers voor 2023.

Voor 2024 en 2025 mikt Corbion op een autonome omzetgroei bij de kernactiviteiten van 2 tot 6 procent per jaar. De aangepaste EBITDA bij de kernactiviteiten zal in deze periode met 15 tot 20 procent per jaar stijgen, denkt Corbion. De vrije kasstroom wordt geschat op meer dan 125 miljoen euro.

Daarnaast wil Corbion gemiddeld 110 miljoen euro per jaar investeren en streeft het naar een schuldratio van 1,5 tot 2,5.

Verder waarschuwde Corbion dat de omzet in de eerste helft van dit jaar vermoedelijk vlak zal zijn, door onder andere de prestaties bij Biochemicals. Ook houdt het bedrijf rekening met een negatieve prijsontwikkeling bij Functional Ingredients & Solutions. Eind 2024 zal de schuldratio tussen 1,8 en 2,3 liggen.

In 2023 boekte Corbion een omzet van 1,44 miljard euro en een aangepaste EBITDA van krap 192 miljoen euro, ofwel een marge van 13,3 procent. De omzet bij de kernactiviteiten steeg autonoom met 3,0 procent, terwijl de aangepaste EBITDA met 16,2 procent steeg. De vrije kasstroom kwam uit op 18,6 miljoen euro, met een schuldratio van 3,1.

Volgens CEO Olivier Rigaud waren de cijfers over 2023 in lijn met de verwachtingen die in oktober werden gegeven, "ondanks de uitdagende geopolitieke en macro-economische omgeving".

Op kwartaalbasis verbeterden de prestaties, maar toch zag Corbion reden om een herstructurering aan te kondigen. Die moet circa 55 miljoen euro aan jaarlijkse besparingen opleveren. En de recent aangekondigde verkoop van de emulgatoractiviteiten aan de Amerikaanse investeerder Kingswood Capital Management voor 362 miljoen dollar "versterkt de balans", aldus de CEO.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 30 apr Corbion heeft goed nieuws voor beleggers
  2. 26 apr 'Omzetdaling Corbion geen verrassing'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Corbion 60% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Corbion

21,080 13:58
+0,040 +0,19%
Premium

Corbion heeft goed nieuws voor beleggers

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links