Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse futures wijzen op hoger opening Wall Street

Amerikaanse futures wijzen op hoger opening Wall Street
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen vrijdag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het groen.

De winsten van Apple waren niet zo slecht als verwacht en dat heeft beleggers in aanloop naar het Amerikaanse banenrapport in een positieve stemming gebracht.

"Na [het rentebesluit] van de Fed heeft het banenrapport monumentale proporties aangenomen. Het is een rapport dat consequent de potentie heeft om marktvolatiliteit te veroorzaken", aldus SPI Asset Management.

Wat het banenrapport betreft, verwachten economen dat de werkgelegenheid in de VS in april is gestegen met 240.000 banen, versus een stijging met 303.000 banen in maart. Het werkloosheidspercentage wordt stabiel geraamd op 3,8 procent. Het gemiddelde uurloon is naar verwachting gestegen met 0,3 procent ten opzichte van de voorgaande maand en met 4 procent op jaarbasis.

De robuuste arbeidsmarkt en de aanhoudende inflatiedruk hebben beleggers gedwongen hun verwachtingen voor renteverlagingen door de Federal Reserve te heroverwegen.

De Fed-vergadering van woensdag bood weinig duidelijkheid over de tijdlijn voor beleidsversoepeling, waarbij voorzitter Jerome Powell benadrukte dat "macro-data die vraag voor ons zullen moeten beantwoorden".

Naast het Amerikaans banenrapport staan later op de dag een tweetal inkoopmanagersindices  voor de dienstensector in de VS op de agenda.

Olie noteerde vrijdag 0,1 procent hoger op 79,08 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,0741. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0732 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0725 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde voorbeurs 6,0 procent hoger, nadat de Amerikaanse techreus, ondanks dat het minder iPhones verkocht, beter dan verwachte winst en omzetcijfers rapporteerde. Apple gaat bovendien voor 110 miljard dollar extra aan eigen aandelen inkopen. De nettowinst kwam het afgelopen kwartaal uit op 23,6 miljard dollar, van 24,2 miljard dollar een jaar eerder. De omzet bedroeg 90,8 miljard dollar, tegen 94,8 miljard dollar een jaar eerder.

Coinbase daalde voorbeurs 3,2 procent. Het Amerikaanse cryptoplatform heeft in het eerste kwartaal de verwachtingen ruimschoots verslagen. De winst per aandeel bedroeg 4,40 dollar, waar analisten rekenden op 1,15 dollar per aandeel, op een omzet van 1,64 miljard dollar.

Amgen won 14,2 procent. De aangepaste winst van 3,96 dollar per aandeel overtrof de verwachtingen van 3,88 dollar per aandeel. Het concern zei dat het "zeer bemoedigd" was door een tussentijdse analyse van een Fase 2-studie van het injecteerbare afslankmedicijn MariTide.

Expedia noteerde voorbeurs 10,7 procent lager. Het online reisbureau verlaagde zijn omzetoutlook voor het hele jaar.

Sectorgenoot Booking rapporteerde over het eerste kwartaal een gecorrigeerde winst van 20,39 dollar per aandeel op een omzet van 4,42 miljard dollar. Vooraf geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 13,98 dollar per aandeel op een omzet van 4,25 miljard dollar. Het aandeel steeg voorbeurs 1,8 procent.

Block won voorbeurs 7,0 procent, nadat het financiële technologiebedrijf een aangepaste winst rapporteerde van 0,85 dollar per aandeel, tegen een analistenverwachting van 0,72 dollar per aandeel.

Cloudflare daalde 13,6 procent, nadat het concern beter dan verwachte resultaten rapporteerde, terwijl de omzetverwachtingen teleurstelden.

DraftKings noteerde voorbeurs 1,8 procent hoger, nadat het bedrijf voor sportweddenschappen een gecorrigeerde winst van 0,03 dollar per aandeel rapporteerde, terwijl de markt rekende op een verlies van 0,17 dollar per aandeel. De omzet steeg met 53 procent naar 1,17 miljard dollar, wat beter was dan verwacht.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,9 procent hoger op 5.064,20 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het groen op 38.225,66 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,5 procent tot 15.840,96 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links