Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Levi's verlaagt outlook

Levi's verlaagt outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Levi Strauss heeft de winst in het derde kwartaal flink zien afnemen, terwijl de omzet stabiel bleef, en verlaagt opnieuw de vooruitzichten voor het boekjaar. Dit meldde de Amerikaanse spijkerbroekenfabrikant donderdag nabeurs.

CEO Chip Bergh wees in een toelichting op de aanhoudende zwakte in het groothandelskanaal, voornamelijk in de VS. Kijkend naar de langere termijn, blijft het bedrijf vertrouwen hebben in het vermogen om zijn doelen te bereiken, zei de topman.

De omzet bleef op jaarbasis vrijwel stabiel op 1,5 miljard dollar. Bij constante wisselkoersen was sprake van een omzetdaling van 2 procent.

De direct-to-consumer omzet steeg in het afgelopen kwartaal met 14 procent op gerapporteerde basis en met 13 procent bij constante wisselkoersen en was daarmee goed voor 40 procent van de totale omzet, zei Levi's. De online omzet steeg met 18 procent bij constante wisselkoersen.

Levi's boekte het afgelopen kwartaal verder een bescheiden winst van 10 miljoen dollar, in vergelijking met een winst van 173 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De winst per aandeel bedroeg 0,02 dollar, tegen een winst per aandeel van 0,43 dollar vorig jaar. Op aangepaste basis boekte het bedrijf een winst van 0,28 dollar per aandeel, tegen 0,40 dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De brutomarge daalde 130 basispunten, van 56,9 tot 55,6 procent. De daling werd veroorzaakt door lagere verkopen tegen volledige prijzen, strategische prijsacties en hogere productkosten. Deze invloeden werden gedeeltelijk gecompenseerd door een gunstige kanaal- en geografische mix, evenals lagere luchtvrachtkosten en gunstige wisselkoersen, aldus het bedrijf.

Outlook

Voor het hele jaar voorziet Levi Strauss nu een vlakke omzet tot een groei van 1 procent, waar drie maanden geleden nog werd uitgegaan van een omzetgroei van 1,5 tot 2,5 procent.

De aangepaste winst per aandeel wordt nu ingeschat aan de lage kant van de eerder afgegeven bandbreedte van 1,10 tot 1,20 dollar.

Bij de kwartaalcijfers in juli verlaagde Levi's de outlook ook al.

Het aandeel Levi Strauss noteerde donderdag in de elektronische handel nabeurs 3 procent lager.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 25 jan Levi's snijdt in de kosten
  2. 06 jul Levi Strauss duikt in rode cijfers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
LEVI STRAUSS + CO. CL.A 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

LEVI STRAUSS & CO.

18,704 aug '22
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links