Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Berenberg: beleggers verruilen ASR voor ABN AMRO

Berenberg: beleggers verruilen ASR voor ABN AMRO
Beeld: ASR

(ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland koopt voorlopig geen aandelen in tot de beleggersdag die in juni 2024 wordt verwacht en hoewel de verzekeraar dit al sinds de overname van Aegon Nederland in oktober 2022 zegt, lijkt de markt het als een signaal te zien om het aandeel in te ruilen. Dat stelde Berenberg donderdag in een rapport.

ASR Nederland wil naast het dividend zijn geld op de plank houden om eigen aandelen te kunnen terugkopen die Aegon straks waarschijnlijk te koop zal aanbieden, als de verzekeraar zijn belang van bijna 30 procent in ASR besluit te verkleinen. Als dat laatste niet gebeurt, dan kan de verzekeraar zelf aandelen gaan inkopen, meldde ASR.

Het aandeel ASR daalde op 30 augustus met 3 procent, terwijl ABN AMRO 4 procent steeg. ABN AMRO kan worden gezien als de tegenhanger van ASR in het Nederlandse bankenlandschap. ASR Nederland biedt een dividendrendement in 2023 van 7,1 procent, tegen 8,7 procent bij ABN AMRO, volgens de consensusverwachting van Bloomberg.

Berenberg denkt dat ASR in 2024 meer dan 1,1 miljard euro kapitaal zal genereren, mogelijk zelfs 1,2 miljard euro. De analisten verwachten daarom dat de doelstelling van 1,3 miljard euro mogelijk al in 2025 kan worden gehaald, in plaats van in 2026.  

Een update over de integratie van Aegon Nederland volgt op 30 november en de strategie-update, met nieuwe doelen voor de solvabiliteit en het kapitaalbeheer, volgt waarschijnlijk in juni 2024, volgens de analisten.

Berenberg heeft een koopadvies en koersdoel van 52,20 euro voor ASR. Het aandeel ASR stijgt donderdag 0,3 procent naar 41,57 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 57% zegt kopen 28 stemmen
ASR Nederland 79% zegt kopen 29 stemmen

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 9 objectief 31 augustus 2023 10:10
    quote:

    Hans2021 schreef op 31 augustus 2023 10:00:

    Knappe jongens en meisjes van Berenburg. Waarschijnlijk te diep in het glaasje gekeken. Een bank heeft toch een geheel ander risicoprofiel dan een verzekeraar.
    Berenburg meldt wat er feitelijk gebeurt; de inhoud van je bericht slaat nergens op.
  2. forum rang 5 Hans2021 31 augustus 2023 10:24
    quote:

    objectief schreef op 31 augustus 2023 10:10:

    [...]

    Berenburg meldt wat er feitelijk gebeurt; de inhoud van je bericht slaat nergens op.
    Doen ze niet ; ik lees voor wat betreft de ruil van ASR naar ABN enkel aannames. De inhoud van je bericht snijdt geen hout. Wellicht moet je je naam veranderen in "subjectief". Lol.
  3. Mr.Windows 31 augustus 2023 12:02
    En als je nu ASR koopt dan ontvang je half september je halfjaar dividend want bij ABNAmro moet je nog een half jaar wachten. Dus als je toch op korte termijn dividend wilt cashen dan z.s.m. ASR vind ik vele malen beter gespreid dan ABNAmro. ABNAmro is van ons allemaal maar ik doe niet mee.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 15,965
    +0,98% +0,155
  2. ASR Nederland 20 mei
    48,760
    +0,45% +0,220

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links