Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Bemoedigende ontwikkelingen Just Eat Takeaway'

'Bemoedigende ontwikkelingen Just Eat Takeaway'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De ontwikkelingen bij Just Eat Takeaway zijn bemoedigend, maar er blijven nog genoeg problemen over voor de maaltijdbezorger. Dit oordeelden analisten van Credit Suisse woensdag, die het koersdoel verlaagden maar het koopadvies handhaafden.

Volgens analisten van Credit Suisse zijn de zorgen over de liquiditeitspositie verdwenen na de verkoop van het belang in iFood ter waarde van 1,5 miljard euro. Ook zijn de huidige ontwikkelingen positief, aldus Credit Suisse, wijzend op de update van het bedrijf op dinsdag waarin het verwacht al in de tweede helft van dit jaar een positieve aangepaste EBITDA te boeken.

Credit Suisse blijft zich evenwel zorgen maken over GrubHub in Amerika, de toegenomen kosten en de ontwikkelingen in Zuid-Europa, Australië en Nieuw-Zeeland.

"In het huidige marktklimaat zullen niet-winstgevende techbedrijven moeite hebben om het herstellen op de beurs, hoewel Just Eat Takeaway die kans wel heeft“, aldus de analisten. Daarvoor zijn verdere succesvolle desinvesteringen en winstverbeteringen nodig.

Credit Suisse handhaafde het Outperform advies op Just Eat Takeaway met een koersdoelverlaging van 39,00 naar 33,00 pond.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 84% zegt kopen 25 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Gotta 29 september 2022 09:50
    quote:

    Rày108 schreef op 28 september 2022 19:41:

    Geen vertrouwen in dit bedrijf, die omzet haalt uit afhaal maaltijden, waar de consument in de komende jaren a.g.v. de recessie juist serieus op zal bezuinigen..
    Die zullen bezuinigen op restaurant bezoeken maar zullen zich wel af en toe trakteren op iets lekkers thuis....
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

JUST EAT TAKEAWAY

21,410 10:53
+0,470 +2,24%
Premium

Just Eat Takeaway schermt met winstgevendheid

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links