Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen niet onder indruk van onrust in Washington

Beurzen niet onder indruk van onrust in Washington

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lieten donderdag een gemengd beeld zien. Beleggers namen wat gas terug na de sterke opmars in de afgelopen dagen. De onrust in Washington, waar aanhangers van president Trump het Capitool bestormden, had weinig impact op de beursvloeren. De hoop dat aankomend president Joe Biden met een omvangrijk steunpakket voor de Amerikaanse economie komt, bleef de aandelenkoersen ondersteunen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,4 procent in de min op 636,54 punten. De middelgrote bedrijven waren meer in trek. De MidKap steeg 1 procent tot 965,39 punten, onder aanvoering van apothekersbedrijf Fagron (plus 6 procent). De beurs in Parijs bleef vlak en Frankfurt klom 0,2 procent. Londen daalde 0,6 procent, na de winst van 3,5 procent een dag eerder.

In het Amerikaanse Congres heeft vicepresident Mike Pence officieel bekrachtigd dat de Democraat Joe Biden de verkiezingen heeft gewonnen. De zitting werd uren onderbroken doordat honderden Trump-aanhangers het gebouw van het Congres bestormden. De overwinning van de Democraten in de tweede ronde van de Senaatsverkiezingen in Georgia gaf beleggers echter moed. De Democratische partij controleert daarmee ook de Senaat waardoor het voor Biden gemakkelijker wordt om zijn beleid uit te voeren.

Heineken

Bierbrouwer Heineken en verfconcern AkzoNobel gingen aan kop in de AEX, met winsten van 1,5 procent. Prosus (min 3 procent) was de grootste daler na een fors koersverlies van het Chinese internetbedrijf Tencent. De Trump-regering overweegt om Tencent en het Chinese webwinkelconcern Alibaba op een zwarte lijst te zetten vanwege banden met het Chinese leger. Techinvesteerder Prosus heeft een groot belang in Tencent. Biotechnoloog Galapagos kampte met een adviesverlaging door Kempen en zakte ruim 2 procent.

Bayer klom 3,5 procent in Frankfurt. Het Duitse chemie- en farmacieconcern gaat samenwerken met CureVac (plus 13 procent) voor de verdere ontwikkeling van het coronavaccin van het biotechbedrijf. Sainsbury steeg bijna 4 procent in Londen. Het Britse supermarktconcern schroefde de winstverwachting op dankzij sterke verkopen in de kerstperiode. Ryanair zakte 3 procent. De Ierse budgetvlieger verwacht minder passagiers te vervoeren door de nieuwe lockdowns.

De euro was 1,2248 dollar waard, tegen 1,2290 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 50,93 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 54,44 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 05 mei Laatste reeks bedrijfscijfers op de agenda
  2. 04 mei AEX scherpt record aan in belangrijke Fed-week

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

887,44 03 mei
+8,73 +0,99%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links