Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Signify onder druk op groen Damrak

Signify onder druk op groen Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify stond woensdag onder druk op het Damrak, na de bekendmaking van nieuwe doelstellingen voor de komende jaren. De Europese beurzen wonnen terrein. Alle ogen bleven gericht op de voortzetting van het brexitoverleg in Brussel. Daarnaast verwerkten beleggers de nieuwe recordstanden op Wall Street, waar de hoop op een akkoord in Washington over een extra coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie weer opleefde.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent hoger op 619,93 punten. De MidKap daalde 0,6 procent tot 909,52 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,9 procent.

Signify was hekkensluiter in de MidKap, met een verlies van dik 6 procent. Het verlichtingsbedrijf wil de komende jaren zijn winstgevendheid verhogen en ook weer groeien. Dit jaar denkt Signify dat de omzet zal krimpen, vooral vanwege de coronacrisis. Het concern had nog geen verwachtingen voor 2020 uitgesproken door de onzekerheid rond corona. Voor de komende jaren mikt het bedrijf op een jaarlijkse groei tussen 0 en 5 procent.

Air France-KLM

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM was de sterkste stijger bij de middelgrote bedrijven, met een plus van 2 procent. In de AEX ging olie- en gasconcern Shell aan kop met een winst van 2,1 procent. Verzekeraar Aegon volgde met een plus van 1,8 procent, dankzij een positief analistenrapport van KBC Securities. Informatieleverancier RELX profiteerde van een adviesverhoging door Kepler Cheuvreux en won 1,6 procent. Chemicaliëndistributeur IMCD sloot de rij met een min van 0,7 procent.

Op de lokale markt klom JDE Peet's 0,1 procent. Het koffie- en theeconcern, dat in mei naar de beurs ging, promoveert op 21 december naar de MidKap. Het bedrijf achter Douwe Egberts neemt de plek in van bouwbedrijf BAM (min 0,9 procent), dat naar de index voor kleinere beursfondsen degradeert.

UBS

UBS won 0,2 procent in Zürich. De Zwitserse bank liet weten kennis te hebben genomen van het feit dat oud-topman Ralph Hamers van ING strafrechtelijk wordt vervolgd voor het falende toezicht op witwaspraktijken bij de Nederlandse bank. Hamers is inmiddels topman van UBS. De Zwitserse bank stelt er vertrouwen in te hebben dat Hamers zijn functie kan blijven vervullen. Het aandeel ING won 1 procent in Amsterdam.

De euro was 1,2124 dollar waard, tegenover 1,2110 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,9 procent meer op 46,01 dollar. Brentolie steeg ook 0,9 procent in prijs, tot 49,30 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08:01 AEX start handelsweek vermoedelijk in het groen
  2. 05 mei Laatste reeks bedrijfscijfers op de agenda

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links