Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cijferseizoen op de beurzen begint weer

Cijferseizoen op de beurzen begint weer

AMSTERDAM (AFN) - Het cijferseizoen op de beurzen gaat weer beginnen. Op Wall Street komen in de nieuwe beursweek grote Amerikaanse banken zoals JPMorgan Chase en Citigroup met resultaten over het derde kwartaal. Op het Damrak openen onder meer navigatiedienstverlener TomTom, maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway en chipmachinefabrikant ASML de boeken over de afgelopen periode.

Beleggers zullen bij de bedrijfsresultaten vooral letten op de impact van de coronacrisis op de cijfers en de verwachtingen voor de toekomst. Dat laatste zal voor veel bedrijven waarschijnlijk wel lastig zijn om aan te geven. Het aantal coronabesmettingen loopt de laatste tijd stevig op in veel landen. Daardoor dreigen overheden weer ingrijpende lockdownmaatregelen te moeten instellen, wat een nieuwe klap voor het bedrijfsleven kan betekenen.

Toch is het niet alleen maar doemdenken als het om toekomstvoorspellingen gaat. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal dinsdag zijn ramingen voor de wereldeconomie licht naar boven bijstellen. Onlangs liet IMF-topvrouw Kristalina Georgieva al doorschemeren dat de vooruitzichten iets minder somber zijn dan begin van de zomer. Het IMF en de Wereldbank houden komende dagen weer hun gebruikelijke najaarsvergaderingen. Vanwege de virusuitbraak zullen deze belangrijke bijeenkomsten digitaal plaatsvinden.

Steunpakket VS

De aandacht van beleggers zal ook uitgaan naar de onderhandelingen over een nieuw steunpakket in de Verenigde Staten. Afgelopen weken hield dit de financiële markten ook al in de greep. Intussen komen de presidentsverkiezingen in 's werelds grootste economie ook steeds dichterbij. Verder lijken de onderhandelingen over de nieuwe relatie van het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie in een beslissende fase te komen. De Britse premier Boris Johnson wil deze week al bepaalde duidelijkheid hebben.

Wat betreft bedrijfsnieuws zijn de ogen ook gericht op Unilever. De Britse aandeelhouders van het was- en levensmiddelenconcern stemmen maandag over de voorgenomen verhuizing van het bedrijf naar het Verenigd Koninkrijk. De kwestie leidde afgelopen tijd tot veel politieke ophef. Beleggers in techaandelen kijken daarnaast uit naar een digitaal evenement van Apple op dinsdag. De techreus kondigt dan mogelijk nieuwe iPhone-modellen aan.

Komende dagen staan ook weer veel macro-economische cijfers op de agenda. Zo komen er nieuwe gegevens over de inflatie en het ondernemersvertrouwen in diverse landen. Bijzondere aandacht gaat tevens uit naar cijfers over de industriële productie in de eurozone en de VS.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:48 Tech geeft AEX meewind
  2. 09:13 AEX hoger van start gegaan, koers CVC spuit met 23% omhoog

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 oktober 2020 20:19
    quote:

    Frans Kazan schreef op 11 oktober 2020 20:13:

    Ik weet het nog zo net niet Pieter. Er staat een hoop te gebeuren in de VS..
    Let maar op, je gaat alleen maar lezen: het gaat niet goed, maar minder erg dan verwacht. En alles knalt dan verder omhoog. Gewoon lekker van profiteren.
  2. [verwijderd] 11 oktober 2020 22:16
    Een euro is een euro niet meer. Met al het geld printen en geldontwaardiging kan je dus niet meer vergelijken met de AEX stand 630, de vorige top. Want nogmaals....een euro is een euro niet meer.

    Het blijft stijgen, al neemt de volatiliteit toe. Daar moeten we rekening mee gaan houden.
  3. [verwijderd] 11 oktober 2020 22:48
    quote:

    Stier de Beer schreef op 11 oktober 2020 22:16:

    Een euro is een euro niet meer. Met al het geld printen en geldontwaardiging kan je dus niet meer vergelijken met de AEX stand 630, de vorige top. Want nogmaals....een euro is een euro niet meer.

    Het blijft stijgen, al neemt de volatiliteit toe. Daar moeten we rekening mee gaan houden.
    Euh.... waar heb je over? Wat een klinklare onzin dit. Zoek zelf maar op hoe het met de inflatie gesteld is.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

879,00 13:00
+8,73 +1,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links