Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen blijven in het rood

Europese beurzen blijven in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden maandag halverwege de middag nog altijd duidelijk in de min. De vrees voor een nieuwe golf van coronabesmettingen zorgde voor verkoopdruk op de beursvloeren, na oplevingen van het virus in verschillende Amerikaanse staten en in de Chinese hoofdstad Peking.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de opening op Wall Street 1,3 procent lager op 538,20 punten. De MidKap daalde 1,1 procent tot 726,90 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 1,5 procent.

ING was de grootste daler in de AEX met een min van 4,2 procent. Betaalbedrijf Adyen voerde de schaarse stijgers aan met een winst van 2,7 procent. Bij de middelgrote bedrijven stond bodemonderzoeker Fugro vrijwel onderaan met een min van 4,2 procent. Het bedrijf doet veel zaken in de oliebranche die onder druk staat vanwege dalende olieprijzen. Sterkste stijger was beursintermediair Flow Traders met een plus van 1,8 procent.

GrandVision

GrandVision stond vrijwel vlak. Volgens het moederbedrijf van onder meer Pearle en Eye Wish is ongeveer 80 procent van de winkels weer open en wordt goede vooruitgang geboekt om de verkoopniveaus van voor de crisis te bereiken. De onlineverkopen namen in de eerste vijf maanden van dit jaar fors toe en zijn volgens het bedrijf ook na heropening van winkels op een hoog niveau gebleven.

In Stockholm daalde Hennes & Mauritz (H&M) 1,6 procent. De Zweedse kledingketen zag de omzet in de afgelopen drie maanden halveren door de coronacrisis. In de eerste twee weken van juni viel de omzet van H&M op jaarbasis 30 procent lager uit.

AstraZeneca

AstraZeneca won 0,6 procent in Londen. Nederland gaat samen met Duitsland, Frankrijk en Italië 300 miljoen vaccins tegen het coronavirus van de Britse farmaceut kopen. Als het vaccin van AstraZeneca veilig is en blijkt te werken, worden de vaccins verdeeld over de landen van de Europese Unie. BP verloor 4,3 procent. De Britse olie- en gasreus moet zich aanpassen aan de door de coronacrisis veranderende marktomstandigheden in de oliesector en gaat miljarden afschrijven.

De euro was 1,1260 dollar waard, tegen 1,1245 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 4 procent goedkoper op 34,84 dollar. Brentolie daalde 2,4 procent in prijs tot 37,80 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 05 mei Laatste reeks bedrijfscijfers op de agenda
  2. 04 mei AEX scherpt record aan in belangrijke Fed-week

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

887,44 03 mei
+8,73 +0,99%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links