Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

EssilorLuxottica begint aandeleninkoop

CHARENTON-LE-PONT (AFN) - Brillenconcern EssilorLuxottica gaat 3 miljoen eigen aandelen inkopen. Met het inkoopprogramma toont de maker Ray-Ban-zonnebrillen naar eigen zeggen vertrouwen in resultaten op de lange termijn. De ingekochte stukken worden gebruikt voor bonussen en winstdeling met personeel. Tegen de slotprijs van maandag zou het inkoopprogramma bijna 180 miljoen euro kosten.

Het inkoopprogramma komt op een moment dat tal van bedrijven en sectoren waarschuwen voor de gevolgen van de coronapandemie. Ook EssilorLuxottica voelt die crisis, waarschuwde de brillengigant eerder deze maand bij zijn jaarcijfers. Het Italiaans-Franse bedrijf verwachtte in het eerste halfjaar tegenvallende verkoopcijfers in met name China. Die bekendmaking kwam nog voordat Italië een groot deel van alle winkels in het land sloot om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

EssilorLuxottica is ook de koper van het in Amsterdam genoteerde optiekbedrijf GrandVision, bekend van ketens als EyeWish en Pearle. Het duurt waarschijnlijk nog wel een tijd voor die miljardendeal rond is, omdat de Europese Commissie onderzoek doet naar de deal.

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links