Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Eli Lilly positiever over jaarwinst

INDIANAPOLIS (AFN) - Farmaceut Eli Lilly heeft in het derde kwartaal zijn omzet en winst opgevoerd. Het Amerikaanse bedrijf deed onder andere goede zaken met diabetesmedicijn Trulicity en zijn relatief nieuwe geneesmiddelen tegen psoriasis en migraine. De onderneming ziet in de resultaten aanleiding de verwachtingen omtrent de winst per aandeel opwaarts bij te stellen.

De totaalopbrengsten stegen op jaarbasis met 3 procent tot bijna 5,5 miljard dollar. Die omzetstijging is volgens topman David Ricks voornamelijk te danken hogere verkoopvolumes, en niet aan prijsverhogingen. Farmaceuten krijgen vanuit de Amerikaanse politiek steeds meer kritiek op prijsverhogingen voor medicijnen

De klinkende verkoop van nieuwere medicijnen werd overigens deels tenietgedaan door mindere resultaten van een erectiemiddel waarvan het patent niet langer exclusief bij Eli Lilly ligt. Daarnaast moest de farmaceut eerder dit jaar een medicijn tegen kanker intrekken nadat dit niet bleek te werken.

Onder de streep hield Eli Lilly 1,25 miljard dollar over, een stijging van 9 procent vergeleken met een jaar eerder. Naast een hoger operationeel resultaat was die winststijging ook te danken aan gunstigere belastingtarieven.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links