Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Staat wil zwarte lijst voor schikkende bedrijven'

AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse Staat wil de mogelijkheid hebben om geen zaken meer te doen met bedrijven die vanwege een wetsovertreding hebben geschikt met justitie. De ministeries van Economische Zaken en Financiën onderzoeken hoe dit soort ondernemingen in de toekomst kunnen worden uitgesloten bij aanbestedingen door de overheid, dan wel hoe contracten worden opgezegd.

Dat meldt Het Financieele Dagblad dinsdag op basis van ingewijden. Naar verluidt zijn de plannen in een vergevorderd stadium, binnen enkele weken wordt waarschijnlijk duidelijk hoe de regels voor openbare aanbestedingen worden aangescherpt.

Na invoering kan de overheid aanvullende eisen stellen aan bedrijven die geschikt hebben, zoals ING, KPMG en Ballast Nedam, indien zij mee willen dingen naar overheidscontracten. Gedacht moet volgens de krant worden aan controleerbare verbeterprogramma's die een nieuwe overtreding van de regels uitsluiten.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 mei Berenberg verhoogt koersdoel ING 2
  2. 02 mei ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. willem1000 12 februari 2019 15:34
    Deze benadering valt onder populisme,wat een regenten!.Hoever gaat deze "nouveau" minister terug in de tijd en welke regels gebonden aan de tijd worden toegepast op zijn "onderzoek-resultaten register". Waarom krijgt de Rabo een schijntje te betalen(zij bestaan bij de "gecertificeerd" afhankelijken en zijn zelf volledig onafhankelijk van de staat). Natuurlijk niet als het om de vorige subsidie potten gaat(was ik vergeten). daar hoor je Economische zaken niet over. Het is een slechte tijd voor beleggen èn ondernemen in Nederland wanneer voorkeur en corruptie worden gepropageerd door regeringsleden, waar de voorbeeld functie door hen zelf gegeven niet meer aanwezig is. Helaas is er geen Europese controle op deze misstanden. Er heerst op dit moment een sfeer in politiek Nederland vergelijkbaar met die rond 1900, elke concurrent die winst maakt wordt met geconstrueerde argumenten direct verdacht gemaakt, we zouden die Hr Knot en Rutte toch niet als president van ECB en Europa moeten hebben?!. We weten waar deze Weimar-republiek opstelling uiteindelijk toe geleid heeft. Als de ABN zou over blijven naast de Rabo zou het toch veel beter uitkomen bij verkoop laatste tranche-ABN. Dit geeft de " Europa schakers" een betere kans bij de lobby.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

15,898 03 mei
+0,090 +0,57%
Premium

ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links