Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winst voor AEX-index

Winst voor AEX-index

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag omhoog. Ook de andere Europese beurzen toonden overwegend plussen. De beurshandel stond verder in het teken van de bedrijfsresultaten. Op het Damrak steeg chipmachinemaker ASML na publicatie van de jaarcijfers. Een handelsbericht van supermarktconcern Ahold Delhaize viel ook in goede aarde.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de opening van Wall Street 0,8 procent hoger op 510,97 punten. De MidKap steeg 0,4 procent tot 708,51 punten. Parijs en Frankfurt stegen tot 0,5 procent, Londen zakte 0,4 procent.

ASML maakte de verliezen uit de ochtendhandel goed en steeg 1,1 procent. De chipmachinemaker boekte in het vierde kwartaal meer omzet dan verwacht en realiseerde over het hele jaar een recordomzet. Het bedrijf verwacht echter dat de omzet in het eerste kwartaal veel lager zal uitvallen dan in de afgelopen periode, mede door productieverstoringen na een brand bij een toeleverancier.

Ahold Delhaize

Ahold Delhaize ging aan kop met een plus van 3,4 procent. Het Nederlands-Belgische supermarktconcern deed afgelopen kwartaal vooral in Nederland goede zaken, al liep het marktaandeel van de grootgrutter wel wat terug. In de Verenigde Staten, waar het concern het gros van zijn geld verdient, steeg de vergelijkbare omzet.

Alfen sprong 11,2 procent omhoog. De laadpalenfabrikant gaat samenwerken met de Belgische autodealer D'Ieteren Auto. Ajax klom 1,6 procent. FC Barcelona zou bijna 90 miljoen euro willen betalen voor Ajax-speler Frenkie de Jong. Een delegatie van Barcelona is in Amsterdam om met Ajax de transfer van De Jong naar de Spaanse club af te ronden.

Carrefour

Carrefour steeg 7 procent in Parijs. Het Franse supermarktbedrijf behaalde in het vierde kwartaal meer omzet. Vooral in Brazilië nam de verkoop stevig toe, terwijl op de Franse thuismarkt de verkoop een fractie daalde. Daarbij wees het concern op de impact van de protesten door de gele hesjes. De Franse betalingsdienstverlener Ingenico kelderde bijna 14 procent na een winstalarm. In Londen verloor Metro Bank ruim een derde van de beurswaade, na een tegenvallend handelsbericht van de Britse kredietverstrekker.

De euro was 1,1361 dollar waard, tegen 1,1358 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 53,17 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent meer, op 61,72 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:04 AEX koerst overtuigend hoger in aanloop banenrapport VS
  2. 09:10 AEX hoger van start gegaan, koerswinst ING, ASML en Besi

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links