Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duitse economie groeit iets minder snel

WIESBADEN (AFN/BLOOMBERG) - De economie van Duitsland is in het vierde kwartaal minder hard gegroeid dan de voorgaande periode. De groei werd gedreven door een sterke exportgroei. Ook gaf de Duitse overheid meer uit en groeiden de investeringen in apparatuur.

Volgens voorlopige cijfers van het federale statistiekbureau ging de grootste economie van Europa met 0,6 procent vooruit, tegen een plus van 0,8 procent in het derde kwartaal.

Het groeicijfer van de economie was conform de verwachtingen van economen. Op jaarbasis groeide de Duitse economie met 2,3 procent. Dat was een jaar eerder nog 1,3 procent.

Goed op stoom

Ondanks de lichte afzwakking blijkt uit de cijfers dat de Duitse economie nog altijd goed op stoom is, benadrukken economen van ING. Van de afgelopen 36 kwartalen groeide de Duitse economie er 33. Gemiddeld was de groei 0,5 procent.

De belangrijkste aanjagers van groei in de afgelopen jaren zijn ook dit jaar nog vertegenwoordigd. De vraag is volgens ING wel hoe groot de groeiprikkel van lage rentes, een sterke arbeidsmarkt en het aantrekken van de economie van de gehele eurozone blijft voor Duitsland.

Als risico's voor de Duitse economie heeft interne politieke onrust een prominentere plaats ingenomen nu de Duitse formatie ,,spannender is dan een aflevering van House of Cards''. Verder worden ook een devaluatie van de euro en protectionistische maatregelen in de VS als mogelijke risico's gezien.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links