Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Commissarissen Imtech keken weg'

'Commissarissen Imtech keken weg'

AMSTERDAM (AFN) - De raad van commissarissen van het failliete Imtech heeft een brief met fraudemeldingen afkomstig van huisaccountant KPMG geweigerd in ontvangst te nemen. Kort daarna barstte de bom bij het van fraude doortrokken installatiebedrijf, meldt De Telegraaf.

In de brief uit 2012 maakt KPMG-accountant Willem Riegman melding van mogelijke miljoenenfraude met een geldwissel ter waarde van 147,6 miljoen euro, blijkt uit nader onderzoek van de krant. Ook waren er vragen over het werkkapitaal in Duitsland, maar KPMG kreeg daarop maar geen bevredigende antwoorden.

Tot grote verbazing van de accountants wilden de commissarissen, toen met voormalig Akzo-topman Rudy van der Meer als voorzitter, de brief niet lezen. Die houding is tekenend voor het bedrijf indertijd, meent oud-bestuurslid Martine Frijlink van KPMG. „Onze accountant was onthutst. Er was sprake van een algehele lethargie van die commissarissen. Zo van: ’Slecht nieuws? Daar hebben we geen zin in.’ Er zaten daar slapjanussen.”

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. gyrolando 22 juni 2017 13:54
  Ze lichten de beerput,hoe dom kunnen ze zijn .
  We gaan nu leren wat we al wisten , dat in Nederland de comisarissen
  de cfo's de henkies Kamp de Nout Wellinks de Wouter Bossen De Wim KoKs
  Noem al die foute graaiers maar op er komt geen end van.Ze denken
  alleen maar aan hun Eigen portomonee voor een ander, het scheelt ze geen moer. Er moet een plukze wetgeving komen om dat foute graaien tegen te gaan.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links