Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Forse winstdaling BinckBank in 2016'

AMSTERDAM (AFN) - BinckBank heeft vorig jaar aanzienlijk minder winst geboekt dan in 2015, op een dalende omzet. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die de onlinebroker maandag voorbeurs publiceert.

De analisten voorzien in doorsnee een aangepaste nettowinst van 31 miljoen euro voor Binck in 2016. Dat zou 44 procent minder zijn dan een jaar eerder. De totale inkomsten uit operationele activiteiten gingen naar verwachting met 15 procent omlaag, naar 145 miljoen euro.

BinckBank kampte in de eerste negen maanden van 2016 met zwakkere marktomstandigheden dan een jaar eerder. Daarbij lag het aantal transacties beduidend lager dan in 2015, onder meer doordat beleggers voorzichtig waren gedurende zowel de aanloop naar als de nasleep van het brexit-referendum.

In het derde kwartaal van vorig jaar zag Binck een lichtpuntje in de stijging van de netto-provisie opbrengsten per transactie. Desondanks namen de provisiebaten in die periode af ten opzichte van het tweede kwartaal.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. BLOK-E 3 februari 2017 11:47
    Ben het absolut niet eens met bepaalde Punten in dit bericht, er zou minder gehandeld omdat er het UK referendum aan kwam, ervoor denk ik was de markt normaal (wat dit ook mag zijn), erna waren er extreem veel transacties, dus tekst moet zijn door Brexit meer transacties, de BE tax heeft veel uitwerking gehad op de aantal transacties, mensen BE kijken minder op transactiekosten als mensen in Nederland, natuurlijk heeft men in Nederland weer veel verloren aan de goedkope jongens.
  2. forum rang 6 Jestbread 3 februari 2017 12:15
    Particuliere beleggers zijn niet geïnteresseerd in allerlei tierelantijntjes en grafieken en analyses en aanbevelingen, maar slechts in hun portemonnee. Logisch ook, want het bovenstaande is zelf overal te vinden op internet. Ze zullen omlaag moeten met de kosten per transactie of het zal alleen maar meer gaan dalen.
  3. [verwijderd] 3 februari 2017 12:45
    Zit bij de Giro en Alex maar garanties van de Giro boven de 20k is toch een punt van twijfel en meldt een toename van klanten maar hoe ziet het resultaat onder streep er uit dan? Alex/Binck ziet er goed uit en makkelijk met overzichten en ook de prestaties van de favorieten die je hebt. Zit belegd in de VS dus ook $ rekening maar lagere kosten toch wel belangrijk issue dus zou toch gaan voor lagere kosten/meer omzet niet t.o.v. van de Giro maar de andere "Brokers.
    G.S.
  4. [verwijderd] 3 februari 2017 13:35
    Verschillende partijen (en concurrenten) wezen op de risico’s die een beleggingsportefeuille aangehouden bij DeGiro zou lopen, onder meer vanwege het uitlenen. DeGiro biedt sinds kort ook een effectenrekening waarbij geen effecten worden uitgeleend.

    De belegger levert daar wel iets voor in: geen gratis realtime koersen meer, een hogere debetrente en er worden kosten voor dividend gerekend. De transactiekosten blijven hetzelfde. Gaat men akkoord met het uitlenen van effecten, dan zijn er risico’s indien er een tekort ontstaat bij een lenende partij.

    Hiervoor wordt eerst de lener zelf aangesproken, daarna DeGiro en vervolgens alle mensen met een positie in het uitgeleende aandeel. "Bijstorten is absoluut uitgesloten", bezweert DeGiro desgevraagd.

    DeGiro is geen bank, dus bij faillissement van de broker zelf is er voor het geld op de rekening geen aanspraak mogelijk op het depositogarantiestelsel. Beweringen dat risico’s van beleggen bij DeGiro hoog zouden zijn doordat zij geen bank zijn en niet onder het depositogarantiestelsel vallen, wijzen zij van de hand.

    “Naar onze stellige mening is de structuur zoals wij deze hebben niet risicovoller is dan een bankstructuur en in veel gevallen (zeker boven de €100.000,- aan cash of derivaten) zelfs veel veiliger.”

    Hier, hier en hier ziet u de risicohoofdstukjes van DeGiro zelf. Ik zie in de gauwigheid niks geks, maar ik ben geen jurist! Ik weet dat hier doorgewinterde broker-gebruikers zitten die alles van voorwaardes weten. Als er toch nog adders onder het gras zitten, hoort iedereen dat graag. Kunnen we deze discussie afsluiten.
  5. totoo 3 februari 2017 13:49
    quote:

    Blauwe lucht schreef op 3 februari 2017 12:39:

    Heb geen binckaandelen, maar de Giro is leuk gokken tot er plots problemen zijn en je naar je geld kan fluiten, maar mensen leren nooit.
    Wat een broodje aap verhaal!

    Voldoen aan alle overheidseisen en aandelen worden ondergebracht etc
    Ik hoop dat je van beleggen meer verstand hebt...
  6. totoo 4 februari 2017 14:14
    quote:

    Blauwe lucht schreef op 3 februari 2017 14:26:

    [...]

    Deed DSB ook voldoen aan alle eisen.
    Lijkt me handig om je in zaken te verdiepen betreft risico's en garantie voorwAarden
    Je weet werkelijk niet waar het allemaal mee van doen heeft en geen eens het verschil tussen banken en brokers

    Brokers zijn geen bank maar in beheer van beleggingsportefeuille
    Enige risico is "uitlenen" van aandelen maar ook dit is met een hoge dekkingsgraad

    Nogmaals hoop dat je beter verdiept in je aandelen ..

11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links