Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Japanse centrale bank zet Wall Street lager'

'Japanse centrale bank zet Wall Street lager'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen openen donderdag naar verwachting lager nadat de Japanse centrale bank het verrassende besluit nam om geen extra steunmaatregelen te treffen. De futures op de drie toonaangevende indices op Wall Street duidden op minnen, zo'n drie kwartier voor de handelsaanvang.

Facebook wordt wellicht de uitblinker na de presentatie, woensdag nabeurs, van een zeer sterke winst- en omzetgroei in het eerste kwartaal.

Beleggers kregen donderdag opnieuw veel kwartaalcijfers voorgeschoteld. Autofabrikant Ford rapporteerde onder meer een ruimschootse winstverdubbeling, olieconcern ConocoPhillips dook in de rode cijfers en Dow Chemical zag zijn winst sterk dalen na een schikking. Restaurant Brands International, het moederbedrijf van Burger King en Tim Hortons, boekte wat minder omzet op een flink gestegen winst.

Overnamenieuws

Naast de cijferstroom was er ook overnamenieuws, opnieuw in de medische hoek. Abbott kondigde aan zijn branchegenoot St. Jude Medical over te nemen voor 25 miljard dollar.

Op macro-economisch vlak bleek dat Amerikaanse economie in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,5 procent is gegroeid in vergelijking met een jaar eerder. Daarmee toonde de grootste economie ter wereld een beduidend minder sterke groei dan in het voorgaande kwartaal. Toen ging de Amerikaanse economie met 1,4 procent vooruit. Economen hadden in doorsnee voor het eerste kwartaal een toename met 0,6 procent voorspeld.

Werkloosheidsuitkering

Verder werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week met 9000 steeg ten opzichte van een week eerder.

Woensdag sloot Wall Street verdeeld. De Dow-Jonesindex steeg 0,3 procent tot 18.041,55 punten en de S&P 500 ging 0,2 procent vooruit tot 2095,15 punten, terwijl de Nasdaq 0,5 procent daalde tot 4863,14 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links