Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Positieve noten in Beige Book

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse lonen lieten de afgelopen tijd een stijging zien en de onder druk staande olie- en gassector ziet voorzichtig tekenen van enige stabilisatie. Dat viel woensdag op te maken uit het Beige Book van de Amerikaanse centrale bank.

Het rapport, vernoemd naar de kleur van zijn kaft, wordt door de Federal Reserve gebruikt bij de beleidsvergaderingen en verschijnt acht keer per jaar. Het gebruikte wederom de woorden ,,bescheiden tot matige'' om de groei van de grootste economie ter wereld te omschrijven, maar de onderliggende toon was positiever dan de vorige editie.

De lonen stegen in de periode eind februari tot begin april in alle zogenoemde Fed-districten, behalve in Atlanta. Daarbij werd specifiek gewezen op sectoren als informatietechnologie en gespecialiseerde bouw, voor zowel hoog- als laagopgeleid personeel. ,,De sterkste loondruk was voor beroepen waar het tekort aan arbeidskrachten steeds zwaarder begint te drukken''', aldus de Fed.

En hoewel de olie- en gasproductie in bijvoorbeeld Atlanta, Kansas City en Dallas, vanwege de lage olieprijzen, bleef afnemen, waren er in verschillende districten signalen dat de dalingen ,,tegen het einde'' aanlopen. Het rapport maakte overigens geen melding van buitenlandse risico's voor de Amerikaanse economie, zoals de impact van een vertragende Chinese groei.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links