Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen zetten opmars voort

Europese beurzen zetten opmars voort

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen koersten woensdagmiddag voor de vierde dag op rij hoger. Overnamenieuws in de biersector en verder herstel van de grondstof- en oliebedrijven zorgden voor optimisme onder beleggers.

,,De opmars op de beurzen zet door. Het sentiment was in de afgelopen weken ook wel erg negatief en lijkt nu te draaien. De olieprijs trekt verder aan en dat stuwt de oliegerelateerde bedrijven. In het kielzog worden ook de andere grondstofbedrijven mee omhooggetrokken. Die bedrijven wegen zwaar in de indices en helpen de beursgraadmeters vooruit", aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het begin van de middag 0,3 procent hoger op 442,16 punten. De MidKap, die woensdag de twintigste verjaardag vierde, kreeg er 0,5 procent bij op 653,19 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt dikten tot 0,8 procent aan.

Overnamebod

In Londen steeg SABMiller 1,6 procent. Het moederbedrijf van Grolsch vindt ook het nieuwe overnamebod van AB InBev te laag. De grootste bierbrouwer ter wereld schroefde zijn overnamebod op zijn Brits-Zuid-Afrikaanse rivaal op tot in totaal meer dan 92 miljard euro. SABMiller wees in de afgelopen weken al twee keer eerder een bod van AB InBev af. AB InBev won 1,5 procent in Brussel en branchegenoot Heineken daalde in Amsterdam 0,7 procent.

Grootste stijger in de AEX was staalproducent ArcelorMittal met een plus van ruim 9 procent. Olieconcern Shell kreeg er 2,8 procent bij. Sterkste daler was uitzender Randstad met een verlies van 2,6 procent.

Aanpassingen

In Frankfurt won Volkswagen ruim 10 procent. De Duitse autobouwer begint in januari met de aanpassingen van de sjoemelsoftware in dieselauto's. De terugroepactie duurt waarschijnlijk tot het einde van het jaar.

Tesco won 0,4 procent in Londen, hoewel het Britse supermarktbedrijf de halfjaarwinst ruimschoots zag halveren. Tesco had opnieuw last van de concurrentie van prijsvechters.

De euro was 1,1240 dollar waard, tegen 1,1265 dollar bij het Europese slot op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,7 procent tot 49,36 dollar. Een vat Brentolie kostte 1,4 procent meer op 52,62 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links