Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Beleggers wachten op Grieks referendum'

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zullen vrijdag bij de opening waarschijnlijk weinig beweging laten zien. De ogen van beleggers zijn gericht op het Griekse referendum komende zondag. Voor de rest staat er weinig richtinggevend nieuws op de agenda. Wall Street blijft vrijdag dicht.

,,Het is afwachten. Grieks nieuws kan in de loop van de dag wel voor wat beweging zorgen, maar ik verwacht niet veel vandaag. Er komt geen richting uit Wall Street dat gesloten is'', aldus marketwatcher Sten Lemmens.

Persbureau Bloomberg meldde dat de voor- en tegenstanders van meer hervormingen in ruil voor extra steun elkaar vrijwel exact in evenwicht houden in Griekenland. Van de ruim duizend deelnemers aan een peiling, waarvan de resultaten vrijdag werden gepubliceerd, zegt 43 procent tegen een nieuwe deal met de schuldeisers te zullen stemmen. Het ja-kamp is goed voor 42,5 procent, 14,5 procent, weet het nog niet. Er is een foutmarge van 3 procent.

Beursbedrijf Euronext maakte cijfers bekend over het handelsvolume in de eerste helft van dit jaar. Volgens de uitbater van de beurzen in Lissabon, Amsterdam, Brussel en Parijs ging het om de beste zes maanden sinds de tweede helft van 2011.

Azië

Uit China kwam een cijfer waaruit bleek dat de groei in de dienstensector in juni is afgezwakt. Later op de dag komen nog gegevens over de Europese dienstensector en de detailhandelsverkopen.

De Nikkei in Tokio sloot met een plus van 0,1 procent op 20.539,79 punten. De effectenbeurs in Hongkong noteerde 0,1 procent lager, net als de Kospi in Seoul. De Shanghai Composite zette zijn verliesreeks door met een min van 2,5 procent en de All Ordinaries in Sydney verloor 1,2 procent.

Europa

Donderdag gingen de meeste Europese beurzen flink omlaag, na een tegenvallend cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt. De AEX-index in Amsterdam sloot 1,2 procent lager op 476,96 punten en de MidKap verloor 1,2 procent tot 706,06 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs moesten tot 1 procent terug, terwijl de FTSE 0,3 procent steeg.

De Amerikaanse aandelenmarkten sloten donderdag met bescheiden verliezen. Beleggers wilden met een lang weekend en een Grieks referendum voor de deur niet al te veel risico meer nemen. Vrijdag blijft Wall Street dicht ter compensatie van de viering van Onafhankelijkheidsdag (Fourth of July) op zaterdag. De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent lager op 17.730,11 punten. De S&P 500 eindigde een fractie lager op 2076,78 punten en de Nasdaq daalde 0,1 procent tot 5009,21 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links