Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Grieken bereid bod te accepteren'

ATHENE (AFN) - De Griekse regering is bereid het voorstel van de schuldeisers vrijwel geheel te accepteren, met enkele aanpassingen van het bod. Dat maakte persbureau Bloomberg woensdag bekend op basis van inzage in een brief van de Griekse regering aan de schuldeisers.

Naar verluidt gaat het om een aantal kleine aanpassingen in de voorstellen. De Griekse premier Alexis Tsipras zou dinsdagavond laat een brief hebben gestuurd naar de internationale schuldeisers waarin die veranderingen werden aangestipt.

Zakenkrant Financial Times meldde dat Tsipras bereid is alle voorstellen die de schuldeisers op tafel hebben gelegd te accepteren, maar dat een speciale btw-korting van 30 procent voor de Griekse eilanden overeind moet blijven en dat een speciale toelage voor arme gepensioneerden minder snel wordt afgeschaft. Verder willen de Grieken pas in oktober beginnen met het stapsgewijs verhogen van de pensioenleeftijd tot 67 jaar, in plaats van nu meteen, aldus de brief.

Geloofwaardigheid

Het is niet bekend of het referendum dat zondag wordt gehouden nu wordt afgeblazen. Het nieuwe voorstel van Tsipras zal naar verluidt later op de dag worden besproken door de ministers van Financiën van de eurozone.

De brief ging naar de top van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). ,,Onze aanpassingen zijn concreet en ze respecteren volledig de robuustheid en geloofwaardigheid van het ontwerp van het gehele programma'', aldus het commentaar van Tsipras in de brief.

Dinsdag om middernacht verliep het steunprogramma voor Griekenland en bleef Athene in gebreke bij het nakomen van zijn financiële verplichtingen aan het IMF.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Chiddix 1 juli 2015 12:05
    Flinke ommezwaai van de Griekse regering. Men zag het niet zitten, om een referendum te houden. Als je vantevoren de uitslag al weet dat het ja is, heeft het weinig zin meer. De EU/IMF moeten nog een klein beetje water bij de wijn doen en dan is het karwei geklaard.
    We gaan o.v door met belastinggeld in Griekenland te steken.
  2. [verwijderd] 1 juli 2015 12:18
    Tsipras en Fraudeloedokis zijn buitengewoon onbetrouwbare types. Als je nu nog niet weet dat je met deze heren geen zaken kunt doen, ben je ongeschikt voor een bestuurlijke functie.

    Eerst maar even de uitslag van dat referendum afwachten, lijkt mij.
    Daarna je vooral niet (meer) laten opjagen bij het zoeken van een oplossing. Die oplossing moet er uiteindelijk wel komen. Een houdbare onder ongekend streng toezicht.



  3. Hugo44 1 juli 2015 12:22
    De hele Griekenland soap is een mooie leerschool voor de EU. Jarenlange subsidies en gunstige rentevoeten hebben er niet voor gezorgd dat Griekenland op een (voor de rijke EU-landen) acceptabel niveau is gekomen. De soevereiniteit van een EU-land moet meer ter discussie komen. Voor wat hoort wat. Zaken als belasting-inning, uitkeringen en AOW/pensioenen moeten EU-breed beter overeenkomen, alhoewel er best verschillen mogen blijven, tenslotte is het leven in bepaalde landen en regio's goedkoper dan elders.
35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links