Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen zakken verder weg

AMSTERDAM (AFN) - De Europese effectenbeurzen stonden dinsdagmiddag opnieuw in het rood. De onzekerheid over het tijdstip van de eerste renteverhoging in de Verenigde Staten, een tegenvallend Chinees inflatiecijfer en het Griekse schuldendrama zorgden voor druk op de aandelenkoersen.

,,De beurzen zakken verder weg, maar dat is eigenlijk wel een normale en gezonde ontwikkeling. De markten gingen als een raket omhoog en het is wel goed dat er nu even wat lucht uitloopt. Onderliggend blijft de teneur goed. De economische cijfers zijn niet slecht en ondanks het hoge politiek spel zal er uiteindelijk wel een oplossing worden gevonden om de Grieken binnen de euro te houden", aldus Erik Nugteren, partner bij Ambassador Investments.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het begin van de middag 0,9 procent lager op 471,02 punten. De MidKap zakte 1,1 procent tot 713,91 punten. De beurzen in Parijs en Londen daalden tot 0,8 procent. De DAX in Frankfurt verloor 1,3 procent en staat daarmee ruim 11 procent onder het recordniveau van 10 april dit jaar.

HSBC

Kabelbedrijf Altice was de grootste verliezer in de AEX met een min van 4,6 procent. Uitzender Randstad ging aan kop met een plus van 1,1 procent, nadat was gebleken dat de werkgelegenheid voor uitzendkrachten in de afgelopen weken flink is toegenomen. Concurrent USG People dikte in de MidKap 1,2 procent aan.

HSBC daalde 1,2 procent in Londen. De Britse bank ontvouwde nieuwe kostenbesparingsplannen die omgerekend 4,4 miljard euro per jaar moeten opleveren. Het bedrijf zet de activiteiten in Brazilië en Turkije in de etalage en schrapt wereldwijd tot 25.000 banen.

Deutsche Bank

In Frankfurt verloor Deutsche Bank 2,8 procent. De Duitse bank bevestigde dat de autoriteiten een inval hebben gedaan bij het hoofdkantoor in Frankfurt. Volgens dagblad Bild houdt de inval verband met een belastingschandaal dat in december 2012 aan het licht kwam.

De euro was 1,1261 dollar waard, tegen 1,1234 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,2 procent tot 58,83 dollar. Brentolie kostte 1,5 procent meer op 63,61 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 juni 2015 11:47
    Te belachelijk voor woorden dat de beurs zo naar beneden gaat en die Griek probeert nog meer onrust te zaaien. Het gaat steeds beter met de economie en de bedrijfsresultaten en deze man wil Europa nog verder de grond in trappen. Dat dit toch invloed heeft kun je duidelijk aan de beurs merken en krijgt hij het toch voor elkaar om iedereen negatief te krijgen. Eigenlijk zou iedereen massaal moeten kopen en laten zien dat hij geen invloed heeft op heel de wereld!
  2. @iPlof 9 juni 2015 12:02
    quote:

    p.l. schreef op 9 juni 2015 11:47:

    Te belachelijk voor woorden dat de beurs zo naar beneden gaat en..
    Koersen zijn juist belachelijk opgelopen. AEX van 400 noga wat naar 500+ in 4 maanden. Her en der zijn vast wel wat lichtpuntjes maar niks om de koersen zo fors te laten oplopen. Dan DOW, Nasdaq en DAX ook allemaal op ATH's

    Zeer gevaarlijke situatie. 100% long is niet verstandig maar daarnaast zijn deze hoge koersen en halve wereld op ATH nog steeds prachtig verkoopmoment. Ik heb in ieder geval na 6 jaar forse longwinsten flink afgebouwd afgelopen maanden en winst zeker gesteld.

    (Ik hoop dat p.l. niet voor persoonlijke lening staat..)
  3. [verwijderd] 9 juni 2015 12:30
    Nee gelukkig helemaal niet (plof) maar de beurs was dan ook zwaar onderuit gegaan destijds en veel koersen staan nog lang niet op hun oude niveau's! Natuurlijk is hij hard gestegen, maar een positieve blik nu is niets vreemds lijkt mij nu al zijn er wel wat fondsen die extreem zijn. Maar daar in tegen, ook veel fondsen die nog veel te laag gewaardeerd zijn naar mijn mening!
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links