Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wisselend beeld op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen vertoonden woensdagmiddag een wisselend beeld na een positieve opening. Beleggers doen het rustig aan in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank dat nabeurs bekend wordt.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,4 procent lager op 452,64 punten. De MidKap zakte 0,1 procent tot 664,38 punten. De beurs in Parijs verloor 0,3 procent, Londen zakte een fractie. De DAX in Frankfurt noteerde een winst van 0,6 procent. In Athene zakte de beurs 9,2 procent.

Fugro was een opvallende stijger in de AEX met een winst van 9,6 procent. Speculaties dat de bodemonderzoeker zijn onderdeel Subsea op korte termijn zou willen verkopen, vallen goed bij beleggers. Ook baggeraar Boskalis schaarde zich onder de koplopers, met een winst van 1,1 procent. Het concern gaat samen met branchegenoot Van Oord een kunstmatig eiland aanleggen voor de kust van de Indonesische hoofdstad Jakarta. Daarmee is een bedrag gemoeid van ongeveer 350 miljoen euro.

Philips

Philips behoorde opnieuw tot de sterkste dalers onder de Amsterdamse hoofdfondsen met een verlies van 1 procent, na een adviesverlaging door Barclays. Het elektronicaconcern leverde dinsdag al bijna 6 procent in na tegenvallende jaarcijfers.

In Stockholm steeg Electrolux 12 procent na meevallende kwartaalcijfers van het Zweedse moederbedrijf van merken als AEG, Zanussi en Frigidaire. Hennes & Mauritz (H&M) zakte 0,8 procent, ondanks een forse winstgroei in het afgelopen jaar. De op één na grootste kledingketen van Europa is tevens optimistisch over 2015.

De euro was woensdagmiddag 1,1314 dollar waard, tegen 1,1369 dollar bij het einde van de Europese beurshandel op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,3 procent minder op 44,71 dollar. De prijs van Brentolie daalde 1,7 procent tot 48,75 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links