Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Griekse beurs gaat verder onderuit

ATHENE (AFN) - De nieuwe regering van Griekenland heeft het vertrouwen van beleggers op de eigen financiële markten nog niet weten te winnen. De aandelenbeurs in Athene stond woensdag weer fors in het rood, terwijl de rente op Griekse staatsobligaties hard opliep.

De Athens Stock Exchange stond aan het begin van de middag ruim 6 procent in de min. Daarmee zakte de hoofdgraadmeter van de Griekse beurs naar het laagste niveau sinds september 2012.

De rente op Griekse tienjarige staatsobligaties liep met bijna 1 procentpunt op naar 10,2 procent. Daarmee is de rente voor het eerst sinds begin deze maand hoger dan 10 procent. De stijgende rente wijst op een dalende waarde van de obligaties en een afnemende vraag naar de leningen.

Grote zorgen

Het rendement op leningen voor minder dan tien jaar ligt nog aanzienlijk hoger, wat aangeeft dat beleggers zich grote zorgen maken over de mogelijkheden van Griekenland om op kortere termijn aan zijn verplichtingen te kunnen voldoen. Dit lijkt erop te wijzen dat de angst dat Griekenland uiteindelijk niet binnen de eurozone zal blijven nog niet is verdwenen.

Op de beurs moest vooral het aandeel van havenbedrijf Piraeus Port Authority (min 9 procent) het ontgelden. Volgens persbureau Reuters heeft de nieuwe regering het plan om het meerderheidsbelang van de Griekse overheid in het bedrijf te verkopen op de lange baan geschoven. Ook aandelen van Griekse banken gingen hard omlaag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links