Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

‘Hoger begin voor Damrak’

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs aan het Amsterdamse Damrak begint woensdag waarschijnlijk hoger. Ook de andere Europese beurzen zullen met winsten openen. Beleggers kijken onder meer uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, dat later op de dag bekend wordt gemaakt.

,,De Europese beurzen lijken de stijgende lijn weer op te pakken na de dip van dinsdag. Ook de openingsindicatoren in New York wijzen op een herstel voor Wall Street. Bij de bedrijven kwam Apple dinsdag na de slotbel met goede resultaten en woensdag staat Facebook op het programma. Daarnaast wordt gelet op het Fed-besluit'', aldus marktanalist Martijn Weller van IG Nederland.

Op macro-economisch gebied bleek dat het consumentenvertrouwen in Duitsland deze maand opnieuw licht is verbeterd. Duitse consumenten zijn nu voor de vierde achtereenvolgende maand iets optimistischer dan in de voorgaande maand.

Air France-KLM

In Amsterdam zal chipmachinemaker ASML mogelijk profiteren van de sterke resultaten van zijn belangrijke klant Apple. De Amerikaanse technologiegigant boekte in het afgelopen kwartaal een recordwinst, mede dankzij een forse stijging van het aantal verkochte iPhones.

De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie Air France-KLM liet weten dat KLM zeggenschap behoudt over de eigen kas. Plannen van het bedrijf om de werkmaatschappijen overtollig kasgeld te laten overdragen aan de holding, zijn van de baan.

Azië en VS

In het Verre Oosten gingen de belangrijkste aandelenmarkten woensdag overwegend licht omhoog. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed). De Nikkei in Tokio sloot 0,2 procent hoger.

Beleggers op Wall Street maakten zich dinsdag zorgen over de kracht van de economie na tegenvallende kwartaalcijfers van onder meer Caterpillar en Microsoft. Een onverwachte daling van het aantal orders voor duurzame goederen speelde daarin ook een rol. Technologie-aandelen binnen de S&P 500 daalden het sterkst sinds oktober.

Europa

De Dow-Jonesindex sloot 1,7 procent lager op 17.387,21 punten en de S&P 500 daalde 1,3 procent tot 2029,55 punten. De Nasdaq verloor 1,9 procent tot 4681,50 punten.

De Europese aandelenmarkten sloten eerder op de dag ook flink in de min. De verliezen werden breedgedragen. In Amsterdam, waar Philips de stemming bedierf, daalden twintig van de vijfentwintig hoofdfondsen. De AEX sloot 1 procent lager op 454,46 punten en de MidKap verloor 1,2 procent tot 664,91 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs moesten tussen 0,6 en 1,6 procent terug.

De euro bleef woensdag voorbeurs nagenoeg onveranderd op 1,1366 dollar. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,2 procent minder op 45,67 dollar. De prijs van Brentolie daalde 1 procent tot 49,10 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links