Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Inhaalslag op Wall Street

Inhaalslag op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen begonnen dinsdag met winsten aan de ingekorte handelsweek. Wall Street bleef maandag gesloten in verband met Martin Luther King Day. Beleggers verwerkten onder meer de resultaten van de dienstverleners aan de olie- en gasindustrie Baker Hughes en Halliburton, farmaceut Johnson & Johnson en Morgan Stanley.

Enkele minuten na de handelsaanvang stond de Dow-Jonesindex 0,4 procent hoger op 17.580 punten. De S&P 500 steeg 0,4 procent tot 2028 punten en de Nasdaq ging 0,6 procent vooruit tot 4661 punten.

Morgan Stanley (min 1 procent) zuchtte evenals de andere grote banken onder een zwakke prestatie bij de handelsactiviteiten in het vierde kwartaal. Onder de streep resteerde echter een fors hogere winst, ruim 1 miljard dollar, dan een jaar eerder. In het vierde kwartaal van 2013 zette Morgan Stanley na aftrek van 1,4 miljard euro aan juridische kosten een winst in de boeken van 84 miljoen dollar.

Baker Hughes (plus 0,8) en Halliburton (plus 1,3 procent) hadden nog geen last van de forse daling van de olieprijzen. Beide bedrijven stelden wel dat ze dit jaar wel de pijn zullen voelen van de verslechterde marktomstandigheden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 januari 2015 16:50
    Het ging zo lekker zonder Wall Street... kunnen die niet een jaartje sluiten of zo.

    Hoe dan ook merk ik dat de laatste tijd dat de beurzen in de VS en Europa aan het loskoppelen zijn. De VS zakt en Europa stijgt (terwijl/doordat de euro zakt). Europa is in 2015 het Japan uit 2014 aan het worden.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links