Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Russische markt drukt bierverkopen AB InBev

LEUVEN (AFN/BLOOMBERG) - Een dalende bierverkoop in Rusland drukt de afzet van Anheuser-Busch InBev (AB InBev). 's Werelds grootste brouwer, bekend van merken als Budweiser, Corona en Stella Artois, zag de totale verkopen in het derde kwartaal met 2,6 procent teruglopen. Dat bleek vrijdag uit de cijfers die het Belgische concern presenteerde.

In Rusland zakte de bierafzet in de periode juli-september op jaarbasis wel met een vijfde in. AB InBev heeft er, net als rivalen Heineken en SABMiller, last van een afnemende vraag door de spanningen met het Westen. Verder kampt het concern in Rusland met een verhoogde regeldruk.

Ook de bierverkopen in China vielen afgelopen driemaandsperiode tegen. Deze liepen met 4,9 procent terug, als gevolg van ongunstige weersomstandigheden.

Brazilië

In belangrijke markten als de Verenigde Staten en Brazilië was eveneens sprake van een daling in de verkopen. Maar AB InBev houdt vast aan eerdere verwachtingen dat de verkoopvolumes hier binnenkort weer zullen aantrekken.

De bedrijfswinst (ebitda) van de brouwer steeg, vergeleken met een jaar eerder, met 1,3 procent tot ruim 4,7 miljard dollar (bijna 3,8 miljard euro). Dat is een stuk minder dan het groeicijfer van 9,5 procent dat over het tweede kwartaal werd gerapporteerd.

Zwakker

De omzet van AB InBev pluste, exclusief wisselkoerseffecten, met 2,3 procent tot 12,2 miljard dollar. De prestaties waren zwakker dan analisten hadden voorspeld.

The Wall Street Journal meldde onlangs op basis van ingewijden dat AB InBev met banken praat over de financiering van een mogelijk bod op branchegenoot SABMiller. Op een fusie van de twee grootste bierconcerns ter wereld wordt al jaren gespeculeerd. Financieel directeur Felipe Dutra zei in een toelichting op de cijfers dat het bedrijf geen druk voelt om door overnames te doen, omdat ze er niet van afhankelijk zijn voor groei. Wel gaf hij aan dat fusies en overnames ,,deel uitmaken van ons dna''.

Heineken liet medio september weten een overnamebod van SABMiller te hebben afgeslagen. Analisten legden die toenaderingspoging uit als een vlucht naar voren om zelf een eventuele overnamepoging door AB InBev te dwarsbomen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08 mei AB InBev: Noord-Amerika ligt nog steeds dwars, ondanks de steun van Trump
  2. 22 mrt Beursblik: kansen bierbrouwers liggen bij speciaalbier

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AB InBev

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AB InBev

61,120 14:14
+0,060 +0,10%
Premium

AB InBev: Noord-Amerika ligt nog steeds dwars, ondanks de steun van Trump

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links