Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KPMG benoemt vrouw als financieel directeur

AMSTELVEEN (AFN) - Het advies- en accountantsbureau KPMG heeft Barbara Lamberts benoemd tot lid van de raad van bestuur waarin zij de functie van financieel directeur krijgt. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Het is voor het eerst dat er een vrouw op deze positie bij KPMG is aangesteld. Lamberts (1967) volgt Han van Delden op, die verantwoordelijk wordt voor het onderdeel markten en klanten.

Lamberts was hiervoor financieel directeur bij Kinderopvang Nederland (het huidige Partou) en is registercontroller. Zij heeft volgens KPMG jarenlange ervaring in financiële en leidinggevende functies, onder andere bij ABN Amro en Aegon.

Kritische blik van buiten

De accountantsorganisatie, de afgelopen tijd geplaagd door affaires, vond het vooral belangrijk om iemand van buiten KPMG aan te trekken als financiële directeur. ,,Het verder professionaliseren en versterken van de financiële functie binnen KPMG is een belangrijke prioriteit waarvoor we heel goed de kritische blik van buiten kunnen gebruiken. We zijn daarom blij dat we in Barbara Lamberts een deskundige bestuurder hebben gevonden die haar ervaring ook heeft opgedaan in geheel andere sectoren'', aldus KPMG-topman Jan Hommen.

De raad van bestuur van de accountantsorganisatie bestaat na de benoeming van Lamberts uit zes mannen en een vrouw. Van Delden werd in april van dit jaar aangesteld als financieel topman. Dat hij nu weer van deze functie is afgehaald, heeft volgens een woordvoerder van KPMG niets met zijn functioneren te maken. Lamberts gaat volgende maand aan de slag bij KPMG.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links