Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeelhouders Imtech achter reddingsplan

ROTTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van Imtech hebben dinsdag in grote meerderheid ingestemd met de uitgifte van 600 miljoen euro aan nieuwe aandelen. President-commissaris Kees van Lede sprak van een ,,historische beslissing''.

Door de emissie kan Imtech zijn schuldenberg verkleinen en verder werken aan herstel. De afgelopen jaren zuchtte het bedrijf onder een groot boekhoudschandaal waardoor vrijwel de gehele beurswaarde is verdampt.

De details over de uitgifte, zoals het aantal aandelen en de uitgifteprijs, worden later deze week bekendgemaakt. Zeker is wel dat de aandeelhouders die niet mee kunnen of willen doen, een enorme verwatering van hun bezit voor de kiezen krijgen. Zij profiteren daardoor veel minder van het potentiële herstel dat het bedrijf zijn eigenaren voorspiegelt.

In rook opgegaan

Adjunct-directeur Errol Keyner van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zei dat vooral kleine beleggers op die manier de dupe worden. Veel van hen kunnen het zich volgens hem niet veroorloven om opnieuw de portemonnee te trekken. Toch sprak hij namens de beleggersclub steun uit voor de aandelenuitgifte.

Een van de particuliere aandeelhouders die het woord namen, wees erop dat sinds februari 2012 in totaal 1,4 miljard euro aan eigen vermogen in rook is opgegaan. Wie nog aandelen heeft, bezit feitelijk niet meer dan het recht om opnieuw geld te komen brengen, klaagde hij.

Grote woede bleef evenwel uit. Beleggers beloonden de bestuurders, die pas aantraden nadat de problemen de kop hadden opgestoken, zelfs met applaus voor de inspanningen van de afgelopen periode. Ook was er ruimte voor een lach, bijvoorbeeld om de haperende microfoon van topman Gerard van de Aast. ,,De beste methode om je tot bescheidenheid te dwingen'', grapte president-commissaris Van Lede.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 oktober 2014 12:25
    De toppertjes van Imtech, die niet voor niets weer een nieuw bonusplan hebben klaar gemaakt voor zichzelf voor de periode 2015 en verder, kunnen zichzelf weer rijkelijk belonen met het geld van de aandeelhouders.
    De bankenmafia krijgt zijn geld en zal de honden 2 jaar thuis houden.

    Daarna...
  2. pieren 7 oktober 2014 13:22
    Eind 2015 staat er al weer 500 mln schuld met een maximale ebitda van 180 mln (op basis van 5% ebitda marge).
    Ik weet dat imtech de bankconvenanten niet publiceert, maar maximaal 2 (verhouding schuld/ebitda) is bekend.
    Hoe gaan ze dit oplossen?
    Vervolg emissie van slechts 300mln?
    Gaan turkesteen en van de aast hun miljoenensalarissen at risk zetten ?
    Veel vragen, maar ik ken de antwoorden al.
    Imtech = Antonov 2
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links