Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX begint met winst

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdagochtend met winst begonnen. Ook de andere Europese effectenmarkten openden licht hoger. Een verdere groei van de Chinese dienstensector bood steun aan de Europese aandelenhandel.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,4 procent hoger op 416,50 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 610,41 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 0,5 procent vooruit.

Koploper in de AEX was het Egyptische bouw- en kunstmestbedrijf OCI met een plus van 3 procent na een adviesverhoging door JPMorgan. ING won 1,2 procent. Het financiële concern kondigde dinsdag na sluiting van de beurs aan het belang in zijn Amerikaanse verzekeringsdochter Voya verder af te bouwen. Staalconcern ArcelorMittal sloot de rij met een min van 0,7 procent.

BAM

Grootste stijger in de MidKap was bouwbedrijf BAM met een winst van 3,7 procent. Toeleverancier aan de chipindustrie ASMI stond onderaan met een verlies van 1,6 procent na een adviesverlaging door JPMorgan.

Arcadis klom 0,2 procent. Het advies- en ingenieursbureau heeft in Zuid-Amerika twee contracten op luchtvaartgebied ontvangen met een totale waarde van 17,5 miljoen euro.

Hugo Boss

Hugo Boss verloor in Frankfurt 5 procent. Een investeringsmaatschappij die wordt gecontroleerd door de private investeerder Permira plaatste 7,9 miljoen aandelen van het Duitse modebedrijf in de markt.

In Parijs won Danone 1,8 procent. Topman Franck Riboud van het Franse voedingsmiddelenconcern doet een stapje terug. Hij geeft per 1 oktober de dagelijkse leiding uit handen aan Emmanuel Faber.

De euro was woensdagochtend 1,3136 dollar waard, tegen 1,3125 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 93,38 dollar per vat. Een vat Brentolie werd 0,4 procent duurder op 100,77 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links