Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurshandel neemt gas terug

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen kwamen woensdagmiddag amper van hun plaats. Beleggers namen wat gas terug na de sterke koerswinsten in de afgelopen 2 dagen en besloten te wachten op nieuwe impulsen.

,,Het lijkt erop dat we even een rustdag houden. Er zijn weinig grote uitschieters op de beurzen en er is weinig nieuws waar de markt richting aan kan ontlenen. Gisteren ging Europa uiteindelijk mee omhoog met Wall Street en het is dan ook vooral afwachten wat de Amerikanen vandaag gaan doen“, aldus beleggingsadviseur Bart Flentge van Hof Hoorneman Bankiers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,1 procent lager op 412,69 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 614,05 punten. De beurs in Londen steeg 0,1 procent, maar Parijs daalde 0,1 procent. De DAX in Frankfurt verloor 0,1 procent nadat gebleken was dat het consumentenvertrouwen in Duitsland voor het eerst in ongeveer 1,5 jaar is gedaald.

KPN

Telecomconcern KPN was de sterkste stijger in de AEX met een winst van 1,6 procent. OCI behoorde tot de grootste dalers met een verlies van 0,5 procent na publicatie van de resultaten. Het Egyptische bouw- en kunstmestbedrijf zag de winst in de eerste helft van het jaar flink dalen en kondigde aan de bouwdivisie apart naar de beurs te willen brengen in Nederland en het Midden-Oosten.

Bij de kleinere bedrijven leverde Neways Electronics 2,8 procent in. Beleggers waren niet onder de indruk van de resultaten die de leverancier van elektronische onderdelen bekendmaakte. De resultaten van Reesink (plus 4,7 procent) werden wel goed ontvangen. De technische handelsonderneming boekte meer winst en omzet in de eerste helft van het jaar.

Marine Harvest

In Oslo zakte Marine Harvest meer dan 2 procent, ondanks dat de Noorse zalmkweker in het tweede kwartaal een recordwinst behaalde. De belangrijke afnemer van de Nederlandse diervoederproducent Nutreco stelde echter dat de Russische sancties op korte termijn voor uitdagingen zullen zorgen. Het aandeel Nutreco was met een min van 0,6 procent de grootste daler in de MidKap.

De euro was 1,3186 dollar waard, tegen 1,3190 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent in prijs tot 94,10 dollar. Brentolie werd verhandeld op 102,61 dollar per vat en was daarmee 0,1 procent duurder dan een dag eerder.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links