Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meer mensen vrezen geen werk te vinden

Meer mensen vrezen geen werk te vinden

DEN HAAG (AFN) - Het aantal mensen dat de hoop heeft opgegeven om nog een baan te vinden door werk te zoeken, is vorig jaar toegenomen van 59.000 tot 70.000. Nederland telt daarmee bijna twee keer zo veel ontmoedigden als in 2008. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vooral 55- tot 65-jarigen waren pessimistisch over het vinden van een baan. Vorig jaar heeft 12,3 procent van hen niet naar werk gezocht omdat ze daar weinig heil in zagen. Onder mensen van 35 tot 45 jaar was dat 5,3 procent. Verder lag het aandeel ontmoedigden onder vrouwen met 7,2 procent anderhalf keer zo hoog als onder mannen.

Volgens CBS-econoom Peter Hein van Mulligen hangt het stijgend aantal ontmoedigden samen met de hoge werkloosheid. ,,Er komen steeds meer werklozen bij. Per vacature zijn er nu veel meer kandidaten.''

In 2013 waren er in totaal bijna 1,2 miljoen personen die werk wilden voor 12 uur of meer per week. Van hen was ruim de helft werkloos. Daarnaast telde het CBS 284.000 personen wel op korte termijn beschikbaar waren, maar niet recent op zoek waren geweest naar werk. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om mensen die bijna afgestudeerd zijn of om vrouwen van wie de partner al werkt. Ook de ontmoedigden behoren tot deze groep.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 maart 2014 10:00
    Ja, dan moet je als overheid maar eens goed kijken wat hier allemaal rondloopt die niet hoeven te werken omdat ze emigranten zijn of asiel zoekers want die krijgen het geld en vergoedingen gewoon gegeven zonder dat zich er iemand nog verder om bekommert.De 55 plussers die hebben vanaf hun veertiende jaar al gewerkt en die daarvan wordt nog van verlangt dat ze nog een baan moeten hebben met een versleten rug Het pessimisme van deze groep is niet het niet vinden van een baan maar omdat ze gekort worden op hun verworvenheden zoals vroeg pensioen vut en andere teruggedraaide uitkeringen dit om die bovengenoemde groep te kunnen blijven ondersteunen.
  2. [verwijderd] 10 maart 2014 10:05
    Grappig hoe men in den haag denkt dat iedereen door moet werken tot 67 maar zich nooit afvraagt waaraan dan wel. De lol om te werken vergaat je wel, als je de overvloed aan managers ziet (zonder werkvloer ervaring) die zich alleen bezig houden met het werk over s'lands grenzen te brengen. Ouderen worden niet benut om hun ervaring zij worden door streberige managers buiten gekegeld voor kostenbesparingen. Daarbij komt nog een keer: Outsourcen is het devies en daarmee wordt het "wij gevoel" nog een keer de nek om gedraaid
  3. Patience 10 maart 2014 12:21
    quote:

    carson kid schreef op 10 maart 2014 10:00:

    Ja, dan moet je als overheid maar eens goed kijken wat hier allemaal rondloopt die niet hoeven te werken omdat ze emigranten zijn of asiel zoekers want die krijgen het geld en vergoedingen gewoon gegeven zonder dat zich er iemand nog verder om bekommert.De 55 plussers die hebben vanaf hun veertiende jaar al gewerkt en die daarvan wordt nog van verlangt dat ze nog een baan moeten hebben met een versleten rug Het pessimisme van deze groep is niet het niet vinden van een baan maar omdat ze gekort worden op hun verworvenheden zoals vroeg pensioen vut en andere teruggedraaide uitkeringen dit om die bovengenoemde groep te kunnen blijven ondersteunen.
    Deze emigranten hebben zich destijds kapot gewerkt toen wij niet wouden werken.
    en de emigranten van nu die geen baan hebben kan ik begrijpen dat ze in de criminelen wereldje komen waarom. Omdat de overheid ervoor heeft gezorgd en deze criminelen is een voedingsbron voor de overheid dat houd ze bezig om jullie voor het domme te laten en maar de vingers naar de emigranten te wijzen, terwijl de staat jullie leeg rooft. Als dit in andere landen zou gebeuren kijk dan hoe ze opstand komen wij Nederlanders denken alleen aan ons zelf en niet aan de toekomst van je kinderen. Sta op voor je recht en laat je stem horen en wijs je vinger naar de overheid voed ze niet. Wij hebben ze genoeg gevoed laat hun maar eens ons een keer voeden door bijvoorbeeld de belastingen te verlagen en de mensen die hard werken te belonen etc. zie hier een mooie brief:
    Brief voor belasting
    Geachte Inspecteur der Belastingen,
    Het spijt me u te moeten berichten, dat het voor mij onmogelijk is te bekijken of ik mijn belasting voor 2013 nog wel kan betalen.
    Mijn financiële positie is door de crisis en de bezuinigingsdrift zeer onoverzichtelijk geworden.
    Door de vele verschillende wetten en belastingen ben ik inmiddels zo terneergeslagen,
    uitgeput, uitgebuit, uitgewoond, uitgetrokken en uitgeperst, dat ik niet meer weet waar ik aan toe ben, hoe ik moet zijn en of ik er nog wel ben. Men heeft mij genoodzaakt te betalen voor:

    Milieubelasting,
    Inkomstenbelasting,
    Vennootschapsbelasting,
    BTW,
    BPM,
    Precariobelasting,
    Loon -belasting,
    Onroerendgoedbelasting,
    Overdrachtsbelasting,
    Straatbelasting,
    Rioolbelasting,
    Wegenbelasting,
    Assurantiebelasting
    Beursbelasting,
    Weelde-belasting,
    Gemeentebelastingen,
    Dividendbelasting,
    Successie-en schenkbelasting,
    Hondenbelasting,
    Vermakelijkheidsbelasting,
    Toeristenbelasting,
    Parkeer-belasting,
    Precariobelasting,
    Forensenbelasting,
    Reclame-belasting,
    Baatbelasting
    en begraafplaatsrechten.

    En verder voor:
    Tabaksaccijns,
    Benzineaccijns,
    Kwartje van Kok,
    Gedistilleerd-accijns,
    Zegelrecht,
    Registratierecht,
    Invoerrecht,
    Statistiekrecht,
    Reinigingsrecht
    en wat er nog meer aan rechten zijn.

    Ik ben verplicht bij te dragen aan:
    verplichte pensioenregelingen,
    WAO, AOW, AWW, WW, WWV,
    en tal van andere ‘weeën’;
    Alsook aan Ziektegeldverzekering en Zorgverzekering.

    Ik betaal ook netjes:
    Liggeld,
    Staangeld,
    Parkeergeld,
    Tolgeld,
    Sluisgeld,
    Schoolgeld,
    Inschrijfgeld en lesgeld.

    Ik ben ook aangezocht of zelfs verplicht bij te dragen voor:
    Dierenbescherming,
    Vrijheidsbond,
    Kankerbestrijding,
    Astmafonds,Nierfonds,
    Leprafonds,
    Kinderbescherming,
    Geheelonthoudersbond,
    Rampenfonds
    en het Begrafenisfonds enz.

    Tevens is de druk groot om als steun te dienen voor:
    het Rode Kruis,
    het Groene Kruis,
    Het Wit-Gele Kruis,
    Het Oranje Kruis
    en een regenboog van andere Kruizen.

    De regering en anderen die mij in haar naam regeren, hebben mij zo geregeerd, dat ik niet meer weet wiens eigendom ik ben.

    Ik ben verplicht, verdacht, verhoord, ondervraagd, berispt, beboet, bekeurd, bestraft, bekeken, onderzocht, nagegaan, gecontroleerd, gezuiverd, ingesloten, uitgesloten, verwisseld, ontbonden, gecommandeerd, ingeschreven, uitgeschreven, doorgelicht, ingelicht, voorgelicht, opgelicht en heen en weer geschoven.

    Ik heb tot nu toe een groot deel van mijn leven doorgebracht met het invullen, uitschrijven, overschrijven, halen en bekrachtigen en tekenen van formulieren.
    Ik heb reeds honderden malen verklaard, dat ik ben geboren en waar en wanneer.
    Maar men schijnt mij slecht te geloven.
    Ook voor actiecomités, bonden, fondsen, verenigingen, clubs, instellingen, instituten,
    organisaties en stichtingen schijn ik een onuitputtelijke bron te vormen voor het verschaffen van G E L D en het bevredigen van iemands tegenwoordige en toekomstige wensen en behoeften van het menselijk ras.
    Ik ben verplicht voor een Energie Keurmerk te betalen voor ik mijn huis mag verkopen.
    Het enige wat mij nog aan het leven bindt, is mijn nieuwsgierigheid:

    WAT KOMT ER NOG MEER?

    Dat is dan misschien het betalen van milieuheffing op een biefstuk?
    Omdat het milieu vervuild wordt door de uitstoot van gassen door het rund.

    Dan voel ik door mijn klompen heen, wat de volgende stap zal zijn, dat ik straks verplicht ben een snuffelpaal aan te schaffen voor in mijn huis.
    Om mijn eigen uitstoot te meten en daarover ook milieubelasting te betalen.

    Meneer de Inspecteur, zoals u ziet, kan ik tot mijn spijt mij nauwelijks nog veroorloven om te leven, laat staan om nog meer te betalen.

    Hoogachtend,

    Een uitgeputte belastingbetaler.

  4. gerrit 69 10 maart 2014 13:12
    quote:

    Patience schreef op 10 maart 2014 12:53:

    [...];-).
    Je vergeet de Vermogensrendementsheffing in je mooie lijstje, of te wel de afkorting VRH
    Vooral mensen die gespaard hebben voor hun oude dag teren jaarlijks in, omdat men het beoogde rendement van 4 procent al ruim 6 jaar niet meer halen.

    Gerrit
  5. z0n0p 10 maart 2014 13:54
    quote:

    macg schreef op 10 maart 2014 11:49:

    Regeringsoplossing: verplicht vrijwilligerswerk in het kader van de bijstand en het plan van Dijsselbloem om vermogen (daar gaat je pensioen) extra te belasten en werkenden (ceo's, managers, politici etc.) extra te belonen... Bilderberg-praat versus libertarisme!
    Goed opletten. Vermogen wordt vogelvrij verklaard. Dadelijk ook je overwaarde op je huis (en daar zijn er nog altijd een bult van) als vermogen aanmerken. Of het WOZ-deel dat boven je hypotheek ligt, kan ook. "Je hebt al lang genoeg HRA gehad, dus nu weer wat terug een de grote graaipot". Geen spaarcent is veilig.
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links