Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING wil klantinformatie leveren aan bedrijven

AMSTERDAM (AFN) - ING wil bedrijven inzicht gaan geven in het betalingsgedrag van klanten van de bank. Die bedrijven kunnen dan op hun beurt op maat gesneden advertenties aanbieden. Dat heeft Hans Hagenaars, directeur Particulieren bij ING, gezegd in een interview met Het Financieele Dagblad.

De bank heeft volgens hem een speciaal team samengesteld om de betalingen van de ING-klanten te analyseren. ,,ING doet het meeste betalingsverkeer in Nederland. We weten niet alleen waaraan mensen hun geld uitgeven, maar ook waar ze dat doen'', aldus Hagenaars.

ING gaat naar verwachting dit jaar al van start met een proef met enkele duizenden klanten. Als dat succesvol blijkt kan de dienst worden uitgerold naar de 4,2 miljoen klanten van ING.

Lucratief

De verkoop van de betalingsinformatie kan een lucratieve inkomstenbron voor ING worden, omdat adverteerders er voor zullen moeten gaan betalen. Maar de primaire reden van de nieuwe activiteit is volgens ING om de dienstverlening te verbeteren. ,,Een tuincentrum wil bijvoorbeeld graag weten dat je elk jaar in maart 150 euro uitgeeft aan tuinspullen. Hij kan op het juiste moment een scherp aanbod doen'', aldus de ING-directeur.

Op het gebied van privacy van klanten benadrukt ING zich aan de wet te zullen houden en dat er van te voren toestemming aan de klanten gevraagd zal worden. ,,ING zal nooit individueel herleidbare klantdata doorgeven aan derden en klanten kunnen erop vertrouwen dat ING uitsluitend gebruik maakt van hun persoonsgegevens wanneer dat ook is toegestaan'', meldt de bank op zijn website.

Een vergelijkbaar plan van betalingsverwerker Equens zorgde vorig jaar voor veel commotie onder consumenten. Het bedrijf besloot daarom om er van af te zien om de transactiegegevens van pinbetalingen te verkopen aan winkeliers. Equens hield wel vol dat het product ,,bedrijven op een integere manier - met respect voor de privacy van pashouders - adviseert''.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 mei Berenberg verhoogt koersdoel ING 2
  2. 02 mei ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 maart 2014 08:33
    Als dit persoonlijke informatie betreft van klanten is dat verboden.
    weer een bank manager die niet weet wat een wet is? Lijkt me structureel bij deze mensen.

    Blijkbaar gaat deze groep pas weer rekening houden met het samenlevings contract aka wet als iemand voor tien of meer jaren in een cel terecht komt. Eerder dus niet.
  2. forum rang 6 pietje-2005 10 maart 2014 08:38
    Raar weer, in deze tijd van oproer over spionage en afluisteren.
    Nu gaan mensen dus tot het eind der tijden hun informatie (tegen een kleine vergoeding?) op dit gebied op straat gooien.
    Kan zijn dat die rare Nobelprijswinnaar het al heeft, natuurlijk.
    Maar, wat je eenmaal even, al is het maar een korte periode, "vrijgeeft" is voor altijd bij iedereen bekend, op termijn, want die "goed beveiligde" bedrijven die het krijgen worden toch ook weer gehackt.
    Vreemd dat ING hiemee komt als probeersel om reactie te testen.
  3. [verwijderd] 10 maart 2014 08:49
    Vooral niet contant betalen en bv ook de bonuskaart van AH gebruiken.
    Gun die bedrijven toch ook wat extra inkomsten via jou.
    Jij hebt toch niks te verbergen en dus is het totaal onbelangrijk voor jou en je verzekeringsmaatschappij en je ziektekostenverzekering en je werkgever en al die bestuurders etc. :)
  4. cees74 10 maart 2014 08:51
    vind u dat vreemd? ik niet , de bankmanagers van tegenwoordig leven op een prive planeet met een ander pasje. je weet niet waar ze voor worden betaald en waar ze verantwoordelijk voor zijn, alleen voor hun bankrekening denk ik, mensen zijn er om kaal geplukt te worden en regels zijn er om aan je laars te worden gelapt, juridisch is er altijd wel een woord wat je doet onstnappen, hersens met synapsen die bestaan uit dollartekens dat zijn bankdirecteuren.
  5. [verwijderd] 10 maart 2014 08:58
    Citaat uit de Volkskrant:
    Toestemming klanten
    Op het gebied van privacy van klanten benadrukt ING zich aan de wet te zullen houden en dat er van te voren toestemming aan de klanten gevraagd zal worden. 'ING zal nooit individueel herleidbare klantdata doorgeven aan derden en klanten kunnen erop vertrouwen dat ING uitsluitend gebruik maakt van hun persoonsgegevens wanneer dat ook is toegestaan', meldt de bank op zijn website.
  6. cees74 10 maart 2014 09:57
    binnekort krijgen ze het daar en bij alle bedrijven druk met wensen van klanten: wat biedt u voor mijn klanteninformatie? het wordt tijd dat iemand een bedrijf opricht met doel om bedrijven te vragen wat het oplevert voor bv 100000 klanten en de opbrengst verdeelt over de deelnemers. wie start?
  7. [verwijderd] 10 maart 2014 10:06
    De ING, net als overigens de andere grootbanken, pretenderen weer (opnieuw ??) de klant centraal te stellen. Waarom dan niet eerst een breed onderzoek binnen eigen klantenkring met de vraag OF haar klanten wel willen dat in dit geval de ING deze gegevens systematisch gaat verzamelen en voor die genoemde doeleinden wil gebruiken.
    Nu kan een consument zelf wel aangegeven aan bijv. een vergelijkingssite of ze specifieke aanbiedingen wil ontvangen of niet. Ik lees "We weten niet alleen waaraan mensen hun geld uitgeven, maar ook waar ze dat doen".
    Het zou mij niet verbazen wanneer klanten van de bank gewoon willen dat ze de betalingen gewoon correct uitvoert en dat de bank zich niet bemoeit met wie wat waaraan uitgeeft!
    In tegenstelling tot wat ik net hoor in een radio interview wordt dit ballonnetje echt niet opgelaten voor de klanten, maar zoals in artikel gesteld vanwege mogelijk lucratieve extra inkomsten voor de bank.
    Dit kan voor heel wat klanten wel eens de druppel zijn voor wijziging van bank....
  8. macg 10 maart 2014 10:06
    quote:

    TURBO-TA schreef op 10 maart 2014 09:02:

    De verkoop van de betalingsinformatie kan een lucratieve inkomstenbron voor ING worden, omdat adverteerders er voor zullen moeten gaan betalen.

    Wat krijgen de klanten????
    Minder rente en meer rentepunten voor de klanten en hogere bonussen bij ING, want dat is lucratief voor de bank!
  9. macg 10 maart 2014 10:21
    Prima reden weer voor een kleinere bank erbij en geleidelijke overstap. Is hier al voor elkaar;)Vrijwel nooit storingen, geen bonuscultuur, geen spaarrente onder voorwaarden en branchevreemde rentepunten, rente over je betaalrekening. Kom daar maar eens om in deze tijd van grootgraaiers. Schumacher zei reeds lang geleden: Hou het klein!
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

15,898 03 mei
+0,090 +0,57%
Premium

ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links