Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pharming maart 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
20.968 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 ... 1045 1046 1047 1048 1049 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Vriendelijke
0
1 ding is zeker de Vries zal nooit meer het woord significant gebruiken.
Hierdoor hadden vele toch andere verwachtingen, ondanks dat de cijfers goed zijn.
TonRem
2
Het heeft er nog NOOIT zo goed voor gestaan als nu. Laat de negatievelingen gewoon links liggen. Die hebben blijkbaar niets anders te doen. Zal wel afgunst zijn.
[verwijderd]
0
quote:

nescio schreef op 7 maart 2018 09:32:


[...]
ik doe mijn naam eer aan, maar waarom een daling verwacht ?

Wie wel; maar ben je familie van Anneke.
dader
0
De beurs is in het rood en ph deelt ook in de malaise en als alles zo goed is als verondersteld waarom gaan we naar de -5%.
Op LT basis gaan we richting de 1.75 maar voor vandaag zijn we bij de 1.34 van maandag.
De hele stijging van 1.34 naar 1.49 is bijna weg.
Digit
2
quote:

Alee schreef op 7 maart 2018 09:50:


De Pharming belegger is duidelijk een verwende belegger of een goudzoeker. Dit blijkt nu uit alle reacties. ALS EEN WILLEKEURIG ANDER BEDRIJF HAD GEMELD DAT "•Recordomzet productverkopen in het vierde kwartaal van € 32,7 miljoen (US$ 39,2 miljoen), 26% hoger dan in Q3" DAN HAD DAT WILLEKEURIG ANDER BEDRIJF NU 10% HOGER GESTAAN IPV 4% IN DE MIN.

Bij Pharming verwachten mensen geen 26% maar 260%...tsjonge jonge jonge... neem nog een espresso met extra slagroom, vliegt er misschien suiker naar de grijze massa...


Getuigt volgens mij van een beperkte kennis/ervaring mbt de 'bredere' aandelenmarkt...
Er zijn tal van aandelen die met dubbele cijfers groeien waarvan de aandelenkoersen kelderen (P.S. deze bedrijven schrijven ook nog eens NETTO WINST!--> weet je wel.. zwarte cijfers)

In dit aandeel zit gewoon een hoop speculatie...of het terecht is, daar ga ik niet over... de beurs wel. En blijkbaar is de beurs van mening dat de koers niet de eerlijke waarde vertegenwoordigde bij de gepresenteerde cijfers. Misschien denken ze er vanmiddag/morgen of volgende week wel weer anders over.

Gr.
James$$$
0

Omzet afgelopen boekjaar geexplodeerd.
(ABM FN-Dow Jones)Pharming heeft in 2017 voor het eerst in zijn geschiedenis een operationele winst geboekt op een fors hogere omzet, nadat het biotechbedrijf uit Leiden de commerciële rechten op Rucones in Noord-Amerika terugkocht en de verkoop van het middel sterk steeg. Dit maakte Pharming woensdag voorbeurs bekend tijdens de publicatie van de voorlopige jaarresultaten.
"De opmerkelijke groei van Pharming in 2017 was een direct gevolg van onze strategische keuze om de commerciële rechten op Ruconest in Noord-Amerika terug te kopen, alsmede van de implementatie van direct-marketing in de belangrijkste West-Europese markten", zei CEO Sijmen de Vries. "We hebben met succes een commerciële infrastructuur opgezet voor de ondersteuning van onze bestaande patiënten en uitbreiding van de patiëntenpopulatie die van Ruconest kan profiteren", voegde De Vries toe.
Daarnaast profiteerde Pharming in de laatste maanden van 2017 van problemen bij een concurrerend product. In reactie daarop vergrootte het biotechbedrijf uit Leiden de eigen productiecapaciteit om de gebruikers van het concurrerende product acuut een alternatief te kunnen bieden. Hoewel De Vries niet kan kwantificeren hoeveel patiënten daar gebruik van hebben gemaakt en "zijn blijven hangen", spreekt hij van een "significant" aantal nieuwe patiënten die in deze periode een vrije behandeling hebben ontvangen.
Pharming boekte in 2017 een operationele winst van 21,9 miljoen euro, tegen een verlies van 11,5 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep resteerde nog wel een nettoverlies van 80,0 miljoen euro, in vergelijking tot een verlies van 17,5 miljoen euro een jaar eerder. Deze stevige toename van het verlies was onder meer het gevolg van eenmalige herfinancieringskosten en reserveringen voor toekomstige mijlpaalbetalingen.
De omzet steeg van 15,9 miljoen euro in 2016 naar 89,6 miljoen euro het afgelopen boekjaar. De omzet uit productverkopen steeg het afgelopen boekjaar met 547 procent tot 88,7 miljoen euro en steeg in het vierde kwartaal van 2017 ten opzichte van het voorgaande kwartaal 26 procent tot 32,7 miljoen euro. Daarmee kwam de productverkoop afgelopen kwartaal op een record uit, aldus Pharming.
Outlook
Pharming heeft zichzelf tot doel gesteld om in 2018 voor het eerst een nettowinst te boeken. Daarnaast zegt het bedrijf vol vertrouwen uit te kijken naar een verdere versnelling van Pharmings groei in 2018, met een stijgende omzet en veelbelovende producten in de pijplijn, waaronder programma's voor de ziekten van Pompe en Fabry en nieuwe toedieningsmethoden en nieuwe mogelijkheden voor Ruconest.
"De resultaten van een aantal studies over andere toepassingen van Ruconest liggen inmiddels bij de Amerikaanse Food and Drug Administration", aldus De Vries. Er lopen volgens De Vries echter ook onderzoeken en initiatieven over andere toepassingen van het stermedicijn waar nog geen publieke uitspraken over gedaan kunnen worden, waarbij het initiatief enerzijds bij Pharming zelf ligt, maar anderzijds ook door andere partijen wordt gekeken naar nieuwe toepassingen van het medicijn.
De voorziene groei van de omzet valt volgens De Vries echter moeilijk in percentages uit te drukken, aangezien de inkoop sterk fluctueert en samenhangt met tal van factoren in de markt.
Het aandeel Pharming sloot dinsdag op een groen Damrak 4,7 procent lager op 1,42 euro.
Update: om extra informatie toe te voegen, waaronder toelichting CEO Sijmen de Vries
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
March 07, 2018 02:48 ET (07:48 GMT)
© 2018 ABM Financial News. All rights reserved.

AAND PHARMING GROUP @ EUR 0.01
NL0010391025
oppies pharm..
0
quote:

Winstgevend schreef op 7 maart 2018 09:09:


Update

Outlook
Pharming heeft zichzelf tot doel gesteld om in 2018 voor het eerst een nettowinst te boeken.
Daarnaast zegt het bedrijf vol vertrouwen uit te kijken naar een verdere versnelling van Pharmings groei in 2018

Groeiversnelling in 2018 ?
Gaat het nog niet hard genoeg dan ?

Voor jouw gaat het toch nooit hard genoeg ?
Bosko15
0
quote:

TonR schreef op 7 maart 2018 09:56:


Het heeft er nog NOOIT zo goed voor gestaan als nu. Laat de negatievelingen gewoon links liggen. Die hebben blijkbaar niets anders te doen. Zal wel afgunst zijn.


2 dagen geleden stond het er toch echt beter voor.
2040
0
quote:

BassieNL schreef op 7 maart 2018 09:47:


[...]Die 2,08 is geen eindejaarskoers, maar een jaargemiddelde.

Een eindejaarskoers van een groeionderneming bereken je op basis van de 4x Q4.... dan sta je 30% hoger.


Scherp Bassie! dus ca. 2,70 EUR zonder verdere extra's
De opa van Juul
0
quote:

TonR schreef op 7 maart 2018 09:50:


Wat een negatieve man die opa van Juul. Hoop niet dat Juul op hem lijkt!


Waarom mag je niet realistisch zijn en wordt je steeds als negatief weggezet.

Zal ik me dan maar voortaan aansluiten bij de optimistische kretologie waar we allemaal zoveel aan hebben?

Nou een voorproefje dan:

UPUPUPUPUPUPUPUPUPUPUPUP,
GROEN GROEN GROEN,
De angsthazen zijn er weer uit
De shorters pakken we straks wel wat zullen we lachen
enz enz enz

Dit de bedoeling?
svenhedin
0
Chief Executive Officer Sijmen de Vries zegt:
"De opmerkelijke groei van Pharming in 2017 was een direct gevolg van onze strategische keuze om de commerciële rechten op RUCONEST® in Noord-Amerika terug te kopen, alsmede van de implementatie van direct-marketing in de belangrijkste West-Europese markten. We hebben met succes een commerciële infrastructuur opgezet voor de ondersteuning van onze bestaande patiënten en uitbreiding van de patiëntenpopulatie die van RUCONEST® kan profiteren. Hierdoor realiseerden we in één jaar een omzetgroei van 547% en rapporteren we voor het eerst een jaar met operationele winstgevendheid. We bleven ook investeren in langetermijngroei door uitbreiding van de verbeterde toedieningsmethoden voor RUCONEST®, maar ook door verdere ontwikkeling van onze pijplijnprogramma’s voor de ziekte van Pompe en de ziekte van Fabry. Met ons steeds grotere bereik onder patiënten en de ontwikkeling van onze pijplijn hebben we er vertrouwen in dat we in staat zullen zijn significante waarde voor al onze stakeholders te blijven creëren."
Toelichting van de CEO
tombola
0
Ik ben uitgestapt op € 1,415.

Dit was mijn laatste keer op het Pharming forum. Ik ga me op andere aandelen met meer potentieel richten. Veel winst gemaakt op Pharming sinds december 2016, maar de rek is eruit.

Pharming heeft nog een hele lange weg te gaan en ik schat in dat ze het niet gaan redden in de concurrentie met Shire en CSL Behring.

Het meest veelzeggend vond ik dat ze in het persbericht nettowinst voor minimaal één kwartaal beloven. Wat een slappe hap.

Ik begrijp de negatieve reacties hierop niet zo. De resultaten zijn prachtig, maar lang niet zo goed als het gros verwachtte die op koersen boven de 1.50 rekenen.
En in het PB zitten wat angeltjes: gratis beschikbare ruconest voor Shire-klanten, meeste in Q3 en minder in Q4, niet kunnen zeggen hoeveel het er zijn en hoeveel er blijven hangen, ongenoemde nieuwe toepassingen van ruconest en zelfs toepassingen die niet door pharming zelf zijn geopperd maar door anderen. Het doet me denken aan een verkoper van tellsell die een nieuw type aardappelschilmesje aanprijst en zegt: je kunt het ook gebruiken als puntenslijper en baardtrimmer en als u nog meer kunt verzinnen: bel ons.
Ergens stond in een rapport dat ruconest beter scoort dan Shire-product op zuiverheid, maar lager op functionaliteit. Zijn er dus veel klanten weer terug naar Shire omdat dat toch beter werkt?
Pharming zie ik niet meer zo voor LT, want dan moet de horizon met deze cijfers verlegd worden. Maar voor ritjes tussen 1.20 en 1.44 altijd leuk.
Had ook graag steviger outlook gezien. Wisselende inkoop verwacht: ook niet hoopgevende opmerking.
'd Aandelen
0
Pharming op weg naar 1,284 ? Zo ja dan wordt daarmee voor de derde keer de bodem bereikt van 26-02 en 02-03 en kan het weer omhoog.
[verwijderd]
0
Ik volg dit forum nu ruim een halfjaar en ben ingestapt toen Pharming op €0,40 stond. Resultaten over het gehele jaar zijn gewoon weg goed, Echter denk ik dat de verwachtingen van een aantal beleggers hier te hoog waren. Echter maakte Pharming een recordomzet en een stijging van 26% tegenover Q3 . Ik denk dan ook dat Pharming voor de lange termijn genoeg potentie heeft om nog volop te stijgen. Ik blijf nog even zitten, Laat je niet gek maken!
Muppet_Waldorf
0
Ik wil bijkopen op 0.80 euro, maar ben bang dat, als ik die order inleg, dat ik ze dan nog héb ook voor die prijs.
tombola
0
d8v1nc1
1
Mooie voorspellingen dat jullie kunnen maken qua verwachtingen en stijgingen.. En als het dan vandaag niet lukt wachten we weer op Pharming Friday.. en als het dan niet lukt.. :-) Ik blijf mooi zitten en kijk volgend jaar nog wel eens terug
Ra72
0
quote:

Deneus schreef op 7 maart 2018 09:56:


1 ding is zeker de Vries zal nooit meer het woord significant gebruiken.
Hierdoor hadden vele toch andere verwachtingen, ondanks dat de cijfers goed zijn.


Mooie cijfers maar Q4 t.o.v. Q3 is niet significant eerder gestaag. De Vries houdt er een eigen woordenboek op na of het begin was enerverend en vervolgens zag men de concurrentie markt terugpakken.
up en down
0
quote:

Steven1602 schreef op 7 maart 2018 09:50:


Zelfde scenario als bij de vorige cijfers in oktober. Daling net ervoor, daling dag zelf. We spreken elkaar vrijdag Dader, Diegy, Opa van..., kid enz enz.
We agree to disagree ;-)
Wie was kid???
20.968 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 ... 1045 1046 1047 1048 1049 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Pharming Group Meer »

Koers 0,972   Verschil +0,05 (+5,93%)
Laag 0,886   Volume 16.591.120
Hoog 0,972   Gem. Volume 15.433.580
30 mrt 2020 17:39
label premium

Pharming: Kopen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Outlook Pharming 7 juni 2018 16:58
Pharming: Groeiperspectieven 13 maart 2018 22:16
Pharming kan verder omhoog 27 oktober 2017 17:23
Arend Jan Kamp over Pharming 26 oktober 2017 13:24
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare