Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: Gratis? Nee, duur bier

Hoe minder de koersen bewegen, hoe spannender het wordt? Iedereen weet dat er de komende tijd iets gaat gebeuren met trefwoorden EU, Duitsland, Griekenland, Spanje, Italië, Nederland (ik kreeg gisteren mijn stemkaart in de bus), ECB, Bundesbank én bazooka. Hoe wordt het euro puzzeltje gelegd dit najaar?

De AEX stond gisteren op de hoogste slotstand van het jaar, maar moest op de slotveiling cup, bloemen en rondemissen toch inleveren. Vooralsnog staat 336,17 van 16 maart bovenaan. De koersen lijken nu te toppen - mede dankzij een afschuwelijk Japans exportcijfer - maar dat lijken zet ik niet voor niets cursief.

Wat doen we vandaag? Heineken rapporteert cijfers en mist geloof ik de verwachtingen. Misschien dat er winst wordt genomen na die prachtige +24,4% dit jaar. Op de achtergrond speelt die overnamestrijd rond Tiger Beer. Zelf houd ik niet zo van peperdure overnames, maar wie ben ik. Verder zijn er Heijmans, TKH en Brill.

Fed-notulen

UPS wil TNT Express écht graag hebben en verlengt het bod van 9,50 euro. In theorie is dat +7,22% upside vanaf de huidige 8,86 euro. Verder zijn er cijfers van grondstoffengigant BHP Billiton, Delhaize (let op, Ahold-beleggers), het molenwiekende Vestas, het Amerikaanse bouwbedrijf Toll Brothers en HP.

Verder is het wachten tot 20:00 uur als de Fed-notulen van het laatste rentebesluit bekend worden gemaakt. Die worden tot op het bot en tot ver achter de achterste komma uitgeplozen op aanwijizingen of de Fed toch de economie gaat stimuleren. Reken er niet op, zegt mijn notoir onbetrouwbare theewater.

De markten, de markten, oh wat doen de markten?

  • De futures zorgen altijd voor afwisseling in onze nederige bestaan, vandaag openen ze in de min. Fors is veel te groot woord, maar lekker is het niet
  • Azië kleurt rood door die zwaar tegenvallende Japanse export, maar een drama is het zeker niet
  • EUR/USD houdt even halt halverwege de 1,24'ers na die plotselinge cent winst
  • Goud sneakt omhoog deze week, zilver vertoont ook tekenen van leven en oliebenchmarks WTI en Brent houden goed stand ondanks aandelendalingen nu
  • Oei, de Bund future speert omhoog, ofwel de EU AAA-rentes dalen flink. Belooft weinig goeds voor aandelen vandaag

Futures om 8:02 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Twee grafiekjes van Morgan Stanley uit dit verhaal gisteren op IEX die ik er uit vind springen. Anders gezegd, ze geven haarfijn aan hoe geweldig mean & lean het bedrijfsleven wel niet is ondanks de nu al jarenlange malaise en dat dit een onvervalste overheidscrisis is. Inderdaad, die is juist verre van mean & lean.

Dat ik een ouderwetse stemkaart krijg is voor mij symbool dat de politiek en overheid stilstaan sinds Lubbers I en niet in staat zijn zichzelf te hervormen en te vernieuwen. Waterhoofd.

KW2-cijferkandidaten

Marco-agenda

  • 11:30 Duitsland: obligatieveilingen
  • 16:00 VS: verkoop bestaande huizen juli (consensus: 4,5 miljoen)
  • 18:00 EU: persconferentie Eurogroup president Jean-Claude Juncker en Griekse premier Antonis Samaras
  • 20:00 VS: notulen Fed-rentebesluit 1-8

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links