Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ineens, in Intertrust we trust

Ineens, in Intertrust we trust

Een beetje out of the blue zetten vandaag onze Belgische vrienden van KBC Intertrust op Kopen. De bank volgde het aandeel nog niet. Dat geldt voor meer? Het is toch een van de meest onbekende en misschien wel onbeminde aandelen uit de AMX. 

03 Sep - 08:45:40 [RTRS] - INTERTRUST: KBC INITIATES WITH RATING "BUY"; TARGET PRICE EUR 20.00

Ik citeer ABM-FN-DowJones van Beurs.nl:

De analisten gaan het trustkantoor volgen en noemen het een topspeler in een sector die veilig is voor het coronavirus, namelijk Corporate & Trust Services.

De gespecialiseerde diensten van Intertrust vereisen veel expertise in internationale wet- en regelgeving. De meeste bedrijven zullen deze kennis moeten uitbesteden aan spelers zoals Intertrust.

KBC voorziet veel fusies en overnames die de operationele efficiëntie kunnen verhogen. Ook zijn er veel fiscale en internationale handelsverdragen op komst die extra werk betekenen voor Intertrust.

Het aandeel komt in de favorietenlijst van KBC, samen met Ageas en Tubize Financiere. Recticel, VGP en WDP verloren vorige maand hun plek op die lijst.

De koers laat het zich geen twee keer zeggen... en zwaaide onderweg al bekende niveaus uit: introductie- en openingskoers €15,50 en €15,86 van 15 oktober 2015, de dag van de beursgang. Dit is de hele koersgrafiek en helaas, niemand zit op zo'n aandeel te wachten: zijwaarts met de nodige slapeloze nachten.

Het dividend (nu 3,7%) redt de meubelen nog een beetje, maar de achterstand op de AEX mag er zijn. Voorlopig houd ik het er zelf maar op dat Intertrust meer verstand heeft van belastingen dan beleggen. Het bedrijf heeft denk ik nog de schone taak een plekje in onze harten en daarmee onze portfolio's te winnen.

Het begon veelbelovend, maar toen kwamen die Panama Papers langs en sindsdien is het kwakkelen. Het lukt het bedrijf gewoon (nog) niet om zijn kennis en kunde in waarde om te zetten.  


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 21:00 Big Tech bonanza! 3
  2. 18:00 Slot: Het venijn en de staart
  3. 17:00 Exxon en Zoom, dit gelooft u niet

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. Intertrust 13,060 17:35
    +0,060
    +0,46%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare