Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ineens, in Intertrust we trust

Ineens, in Intertrust we trust

Een beetje out of the blue zetten vandaag onze Belgische vrienden van KBC Intertrust op Kopen. De bank volgde het aandeel nog niet. Dat geldt voor meer? Het is toch een van de meest onbekende en misschien wel onbeminde aandelen uit de AMX. 

03 Sep - 08:45:40 [RTRS] - INTERTRUST: KBC INITIATES WITH RATING "BUY"; TARGET PRICE EUR 20.00

Ik citeer ABM-FN-DowJones van Beurs.nl:

De analisten gaan het trustkantoor volgen en noemen het een topspeler in een sector die veilig is voor het coronavirus, namelijk Corporate & Trust Services.

De gespecialiseerde diensten van Intertrust vereisen veel expertise in internationale wet- en regelgeving. De meeste bedrijven zullen deze kennis moeten uitbesteden aan spelers zoals Intertrust.

KBC voorziet veel fusies en overnames die de operationele efficiëntie kunnen verhogen. Ook zijn er veel fiscale en internationale handelsverdragen op komst die extra werk betekenen voor Intertrust.

Het aandeel komt in de favorietenlijst van KBC, samen met Ageas en Tubize Financiere. Recticel, VGP en WDP verloren vorige maand hun plek op die lijst.

De koers laat het zich geen twee keer zeggen... en zwaaide onderweg al bekende niveaus uit: introductie- en openingskoers €15,50 en €15,86 van 15 oktober 2015, de dag van de beursgang. Dit is de hele koersgrafiek en helaas, niemand zit op zo'n aandeel te wachten: zijwaarts met de nodige slapeloze nachten.

Het dividend (nu 3,7%) redt de meubelen nog een beetje, maar de achterstand op de AEX mag er zijn. Voorlopig houd ik het er zelf maar op dat Intertrust meer verstand heeft van belastingen dan beleggen. Het bedrijf heeft denk ik nog de schone taak een plekje in onze harten en daarmee onze portfolio's te winnen.

Het begon veelbelovend, maar toen kwamen die Panama Papers langs en sindsdien is het kwakkelen. Het lukt het bedrijf gewoon (nog) niet om zijn kennis en kunde in waarde om te zetten.  


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links