Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BlackRock: "Van VS naar EU"

(AJK) Ieder jaar weer. Al een jaar of twintig loop ik in dit beurswereldje rond. Vooral richting kerst in de outlooks voor het volgend jaar wijzen de grote huizen en banken op dure Amerikaanse en goedkopere Europese aandelen. Vaak volgde daar het advies om te switchen bij.

Misschien dat er een of twee jaar een uitzondering was, maar iedere keer weer bleken die Amerikaanse aandelen toch weer beter te doen. Vandaag is de beurt aan BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, om de grote draai te prediken en daarom meld ik het ook.

  • BlackRock upgraded European equities to "overweight" from "underweight" in its mid-year outlook, citing the region's strong policy and public health response to the coronavirus pandemic.
  • The firm also downgraded US stocks to "neutral" from "overweight," as surging coronavirus case counts and fading stimulus measures pose a risk to the market's bull run.
  • Even as European stocks are poised to rally through 2020, credit remains the asset of choice, BlackRock said. The firm maintained "overweight" ratings on both investment-grade and high-yield global corporate debt.

U kunt ook nog om een andere reden switchen: het is technologie dat sinds de kredietcrisis voor de outperfomance van Wall Street versus Europa zorgt. Misschien is dat ook reden om te draaien. Ik zou alleen minimaal op technische trendbreuken wachten. Anders hebt u misschien weer tien jaar of langer het nakijken.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links