Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Bergrit voor de rente

TA: Bergrit voor de rente

De rentedaling begint te haperen en verloopt technisch minder soepel dan voorheen. We kijken tegen een ritje bergopwaarts aan.

De eerste Nederlandse zege in de Tour de France is binnen. Maar het bergklassement ligt nog voor de boeg, dus er wachten stevige hobbels.

Daling kapitaalmarktrente gestuit

Dat lijkt ook het beeld op de kapitaalmarktrente waar we, na een mooie daling, nu weer bergopwaarts moeten. Over die finale in la douce France zullen we het hier maar niet hebben.

De aandelenbeurzen waren in de afgelopen weken flink gestegen en vooruitgelopen op een verdere rentedaling. Maar beleggers lijken nu de kat uit de boom te kijken om te beoordelen of recente macro-economische cijfers het monetaire beleid van de Federal Reserve kunnen beïnvloeden. 

Ze proberen de sterkere Amerikaanse banencijfers van eind vorige week te doorgronden. Het maandelijkse banenrapport in de VS kwam beter voor de dag dan alom verwacht.

Na het verschijnen van het banenrapport ging de Amerikaanse T-Bond al flink omlaag. Op dit moment ontwikkelen aandelen en obligaties zich hand-in-hand, maar volgens IEX-beurskenner Arend Jan Kamp vloekt dat met de historische beurswijsheden en pompen we mogelijk een double bubble op. Klik hier voor Kamp's zeer bruikbare analyse. 

Ook de goudprijs maakte eind vorige week een forse duik, nadat het edelmetaal op de top van 2013 was afgeketst. Vandaag beoordeel ik enkele renteplaatjes en de goudprijs.

Maar ik begin uiteraard met de AEX.

Nederlandse beurs is weerstand 576,90 genaderd

De AEX-index heeft binnen de opwaartse trend de weerstand van 576,90 punten (gevormd op 27 juli 2018) bijna bereikt. Nu de beurs in de buurt komt van deze stevige horde, zal de AEX op wat verkoopdruk stuiten. Hierdoor kan de beurs een stapje terugzetten. Een vers koopsignaal treedt pas op indien de AEX-index boven deze weerstand weet te breken. Dan mag men verdere koersstijging verwachten, richting 600-609. .De steun bevindt zich rond 538,70 (bodem van 25 maart).

 

Rente in VS stagneert

Nu de Amerikaanse 30-jaars rente weer boven de laatste koersbodem kruipt, wordt de eerdere neerwaartse doorbraak geneutraliseerd. Dit geeft aan dat de markt wat gaat stabiliseren.  De neerwaartse trend blijft wel intact. Enkel boven weerstand 2,63 (top van 6 juni) draait de rente weer omhoog. Na een uitbraak boven weerstand 2,63 wordt 3,00 het volgende opwaartse koersdoel. De steun ligt rond 2,28 (bodem van 29 september 2016).



Nederlandse rente onedergaat opleving

De 10-jaars kapitaalmarktrente heeft het theoretisch berekende koersdoel van 0,25 procent bereikt. Hierdoor wordt een tussentijdse renteopleving mogelijk, maar vooralsnog binnen het dalende trendkanaal. De neerwaartse fase krijgt enkel een nieuwe impuls indien de laatste bodem naar onderen wordt gebroken. Verdere koersdalingen mogen dan niet meer uitgesloten worden. De eerste barrière ligt op 0,024 procent, de bodem van 28 maart, die thans als weerstand fungeert.


Goudprijs maakt potentiële dubbele top

Het edelmetaal Goud heeft binnen de stijgende trend, rond weerstand 1.433,94 (gevormd op 28 augustus 2013), het koersdoel bereikt. De stijgende trend krijgt enkel een nieuwe impuls indien deze laatste top wordt gebroken. In dat geval mag men verdere koersstijgingen tegemoet zien. Het edelmetaal Goud heeft steun rond 1.381,88 (bodem van 1 juli). Bij een daling hieronder wordt 1.319,95 het volgende koersdoel.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 26 apr Vangnet voor ASML op €777: is het al tijd om kooporders in te leggen? 45
  2. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104
  3. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 51

Reacties

84 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 juli 2019 08:46
    dalende of negatieve rente isgoedvoor het systee,m.. bij negatieve rente blaasje het systeem weerleven in daar er dan een negatieve exponentiele groei plaats kan vinden daar er weer geld in het systeem terugvloeit en er nauwelijksof geen groei nodig is om de zaak overeind te houden. een andere reden voor negatieve rente zie ik niet. iemand anders wel?
  2. S8Power 8 juli 2019 10:01
    Zo dat was een lekker ritje vanochtend met wat A8 calls (van 1 euro naar 2.05 euro). Je kon het aan zien komen. Wanneer "iedereen" nog even snel wat shorts inslaat en denkt dat de moeder komt dan gaan we juist up.
    Ik durf nu niks meer te doen; heb al vaak genoeg mijn winst met een impulsieve vervolgtrade vergooid.
  3. mollowitz 8 juli 2019 10:39
    quote:

    fred optie schreef op 8 juli 2019 10:33:

    alle out of the moeny puts verkocht en gekocht... met kleine winst... deltas long verkocht.. en nu zeer klein turboos short en liggen gelijk in... dar ben ik vanaf veels te veel putjes short... nu per saldo nog maar 1.. klaar. eigenlijk 0.875
    ff alleen 'richting' proberen ;-)
84 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links