Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Bergrit voor de rente

TA: Bergrit voor de rente

De rentedaling begint te haperen en verloopt technisch minder soepel dan voorheen. We kijken tegen een ritje bergopwaarts aan.

De eerste Nederlandse zege in de Tour de France is binnen. Maar het bergklassement ligt nog voor de boeg, dus er wachten stevige hobbels.

Daling kapitaalmarktrente gestuit

Dat lijkt ook het beeld op de kapitaalmarktrente waar we, na een mooie daling, nu weer bergopwaarts moeten. Over die finale in la douce France zullen we het hier maar niet hebben.

De aandelenbeurzen waren in de afgelopen weken flink gestegen en vooruitgelopen op een verdere rentedaling. Maar beleggers lijken nu de kat uit de boom te kijken om te beoordelen of recente macro-economische cijfers het monetaire beleid van de Federal Reserve kunnen beïnvloeden. 

Ze proberen de sterkere Amerikaanse banencijfers van eind vorige week te doorgronden. Het maandelijkse banenrapport in de VS kwam beter voor de dag dan alom verwacht.

Na het verschijnen van het banenrapport ging de Amerikaanse T-Bond al flink omlaag. Op dit moment ontwikkelen aandelen en obligaties zich hand-in-hand, maar volgens IEX-beurskenner Arend Jan Kamp vloekt dat met de historische beurswijsheden en pompen we mogelijk een double bubble op. Klik hier voor Kamp's zeer bruikbare analyse. 

Ook de goudprijs maakte eind vorige week een forse duik, nadat het edelmetaal op de top van 2013 was afgeketst. Vandaag beoordeel ik enkele renteplaatjes en de goudprijs.

Maar ik begin uiteraard met de AEX.

Nederlandse beurs is weerstand 576,90 genaderd

De AEX-index heeft binnen de opwaartse trend de weerstand van 576,90 punten (gevormd op 27 juli 2018) bijna bereikt. Nu de beurs in de buurt komt van deze stevige horde, zal de AEX op wat verkoopdruk stuiten. Hierdoor kan de beurs een stapje terugzetten. Een vers koopsignaal treedt pas op indien de AEX-index boven deze weerstand weet te breken. Dan mag men verdere koersstijging verwachten, richting 600-609. .De steun bevindt zich rond 538,70 (bodem van 25 maart).

 

Rente in VS stagneert

Nu de Amerikaanse 30-jaars rente weer boven de laatste koersbodem kruipt, wordt de eerdere neerwaartse doorbraak geneutraliseerd. Dit geeft aan dat de markt wat gaat stabiliseren.  De neerwaartse trend blijft wel intact. Enkel boven weerstand 2,63 (top van 6 juni) draait de rente weer omhoog. Na een uitbraak boven weerstand 2,63 wordt 3,00 het volgende opwaartse koersdoel. De steun ligt rond 2,28 (bodem van 29 september 2016).Nederlandse rente onedergaat opleving

De 10-jaars kapitaalmarktrente heeft het theoretisch berekende koersdoel van 0,25 procent bereikt. Hierdoor wordt een tussentijdse renteopleving mogelijk, maar vooralsnog binnen het dalende trendkanaal. De neerwaartse fase krijgt enkel een nieuwe impuls indien de laatste bodem naar onderen wordt gebroken. Verdere koersdalingen mogen dan niet meer uitgesloten worden. De eerste barrière ligt op 0,024 procent, de bodem van 28 maart, die thans als weerstand fungeert.


Goudprijs maakt potentiële dubbele top

Het edelmetaal Goud heeft binnen de stijgende trend, rond weerstand 1.433,94 (gevormd op 28 augustus 2013), het koersdoel bereikt. De stijgende trend krijgt enkel een nieuwe impuls indien deze laatste top wordt gebroken. In dat geval mag men verdere koersstijgingen tegemoet zien. Het edelmetaal Goud heeft steun rond 1.381,88 (bodem van 1 juli). Bij een daling hieronder wordt 1.319,95 het volgende koersdoel.


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
84 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
fred optie
0
nee ik dan zit 1300 dow punten scheef. hahahahaha 1300!!!!b;ijf zitten ..tot het er 3000 zijn.
NewKidInTown
0
Ik zie lagere futs, ik lees hogere volatiliteit, ik hoor op tv stilte voor de storm. Kunnen jullie er nog wijs uit ? Ik niet maar verkoop wel een paar long posities.

Oh ja, VIX loopt op, just the beginning ?
84 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

  1. 09:05 TA: Europese beurzen op het vink... 67
  2. 11 okt TA: Vluchtgedrag 285
  3. 10 okt TA: Verdeeld vastgoed 142

Gesponsorde links