Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Kwakkelfase met kansen

TA: Kwakkelfase met kansen

Ondanks de kwakkelfase waar we al maanden in zitten, zijn er op de beurs nog kansen bij de individuele fondsen. In de afgelopen dagen hebben we voor Galapagos, Kendrion en het Duitse Fresenius SE gespot. De AEX zelf blijft in het aarzelende verloop hangen.  

Cilffhanger met twee armen

De Nederlandse beurs (AEX-index) weet zich maar niet te ontworstelen uit het vlakke koers verloop van de afgelopen maanden. De AEX zwalkt  sinds juni tussen de 513 en 531, met een eenmalige uitschieter in juli naar 506,05. Vooralsnog blijft het cliffhangerscenario geldig, waarbij de AEX boven de voormalige dalende toppenlijn wist te blijven.

Deze cliffhanger kan er een worden met twee armen nu de oude dalende trendlijn nogmaals is  getest. De nieuwe steun 513,33 is redelijk sterk, deze is in de afgelopen tijd een zestal keren intraday getest. Als dit niveau overtuigend breekt, mag een correctie richting de lange termijn steun rond 506,05 worden verwacht.

Zelfs dan is de opwaartse trend die in februari vorig jaar is gestart, nog intact. Het Buy the dip scenario blijft dan ook geldig.

 


Galapagos

Galapagos vormt een mogelijke hogere koersbodem. Galapagos heeft in de recente daling een potentiële hogere bodem gevormd boven het niveau van voorgaande toppen. Zolang de koers boven deze voormalige toppen weet te blijven, blijft het technische plaatje redelijk positief.

Er is ruimte richting 89,75 (gevormd op 18 april). De steun bevindt zich op 71,45 (gevormd op 27 juli). De moneyflow (die van de beursomzetten wordt afgeleid) van Galapagos is sterk. Dit geeft aan dat er sprake is van instroom van nieuw kapitaal. De moneyflos is de zwarte doorlopende lijn in de onderste helft van de grafiek. 


Kendrion

Ook Kendrion weet een potentiële hogere koersbodem te vormen, aan de onderkant van het opwaartse trendkanaal.  Kendrion laat een patroon zien van gematigd hogere toppen en hogere bodems. De trend is opwaarts gericht, maar erg krachtig oogt het technische plaatje niet. Zolang deze trend zich voortzet, mag verdere koersstijging worden verwacht.

Eerste koersdoel binnen de matige trend ligt rond weerstand 42,50 (gevormd op 14 oktober 2002). Steun ligt rond 34,49 (gevormd op 11 augustus). De stijgende moneyflow van Kendrion (zwarte doorlopende lijn onderste helft van de grafiek) geeft aan dat er sprake is van hoge omzetten tijdens recente koersstijgingen, er stroomt vers kapitaal naar het aandeel.


Fresenius SE

Bij het Duitse healthcarefonds Fresenius SE is op korte termijn een speculatief koopsignaal opgetreden. Fresenius SE heeft zowel de dalende trend als het topje van medio augustus gebroken, waarmee een technische verbetering is opgetreden. Fresenius SE kan nu oplopen richting weerstand 80,07 (gevormd op 20 juni).

Steun ligt rond 67,16 (gevormd op 11 augustus). Ook de moneyflow (zwarte doorlopende lijn onderste helft van de grafiek) oogt wat minder negatief. De uitstroom van kapitaal lijkt tot stilstand te komen.


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

technische analyse

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Kendrion

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

FRESENIUS MEDICAL CARE KGAA

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
322 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
goldflame
0
bodem 517;4 inzicht volgens adje,men zwijgt over de toekomst nu dan maar gap sluiten.
322 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

  1. 23 okt TA: Europa gematigd positief 279
  2. 22 okt TA: KPN graaft zich uit 236
  3. 21 okt TA: AEX blijft technisch op peil 209

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 575,97 -0,08%
  2. Ga naar: Opties
  3. Galapagos 140,200 -0,04%
  4. Kendrion 18,920 +0,64%

Gesponsorde links