Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

TA: Kwakkelfase met kansen

TA: Kwakkelfase met kansen

Ondanks de kwakkelfase waar we al maanden in zitten, zijn er op de beurs nog kansen bij de individuele fondsen. In de afgelopen dagen hebben we voor Galapagos, Kendrion en het Duitse Fresenius SE gespot. De AEX zelf blijft in het aarzelende verloop hangen.  

Cilffhanger met twee armen

De Nederlandse beurs (AEX-index) weet zich maar niet te ontworstelen uit het vlakke koers verloop van de afgelopen maanden. De AEX zwalkt  sinds juni tussen de 513 en 531, met een eenmalige uitschieter in juli naar 506,05. Vooralsnog blijft het cliffhangerscenario geldig, waarbij de AEX boven de voormalige dalende toppenlijn wist te blijven.

Deze cliffhanger kan er een worden met twee armen nu de oude dalende trendlijn nogmaals is  getest. De nieuwe steun 513,33 is redelijk sterk, deze is in de afgelopen tijd een zestal keren intraday getest. Als dit niveau overtuigend breekt, mag een correctie richting de lange termijn steun rond 506,05 worden verwacht.

Zelfs dan is de opwaartse trend die in februari vorig jaar is gestart, nog intact. Het Buy the dip scenario blijft dan ook geldig.

 


Galapagos

Galapagos vormt een mogelijke hogere koersbodem. Galapagos heeft in de recente daling een potentiële hogere bodem gevormd boven het niveau van voorgaande toppen. Zolang de koers boven deze voormalige toppen weet te blijven, blijft het technische plaatje redelijk positief.

Er is ruimte richting 89,75 (gevormd op 18 april). De steun bevindt zich op 71,45 (gevormd op 27 juli). De moneyflow (die van de beursomzetten wordt afgeleid) van Galapagos is sterk. Dit geeft aan dat er sprake is van instroom van nieuw kapitaal. De moneyflos is de zwarte doorlopende lijn in de onderste helft van de grafiek. 


Kendrion

Ook Kendrion weet een potentiële hogere koersbodem te vormen, aan de onderkant van het opwaartse trendkanaal.  Kendrion laat een patroon zien van gematigd hogere toppen en hogere bodems. De trend is opwaarts gericht, maar erg krachtig oogt het technische plaatje niet. Zolang deze trend zich voortzet, mag verdere koersstijging worden verwacht.

Eerste koersdoel binnen de matige trend ligt rond weerstand 42,50 (gevormd op 14 oktober 2002). Steun ligt rond 34,49 (gevormd op 11 augustus). De stijgende moneyflow van Kendrion (zwarte doorlopende lijn onderste helft van de grafiek) geeft aan dat er sprake is van hoge omzetten tijdens recente koersstijgingen, er stroomt vers kapitaal naar het aandeel.


Fresenius SE

Bij het Duitse healthcarefonds Fresenius SE is op korte termijn een speculatief koopsignaal opgetreden. Fresenius SE heeft zowel de dalende trend als het topje van medio augustus gebroken, waarmee een technische verbetering is opgetreden. Fresenius SE kan nu oplopen richting weerstand 80,07 (gevormd op 20 juni).

Steun ligt rond 67,16 (gevormd op 11 augustus). Ook de moneyflow (zwarte doorlopende lijn onderste helft van de grafiek) oogt wat minder negatief. De uitstroom van kapitaal lijkt tot stilstand te komen.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 01 dec AEX nog in correctiestand: aantal dalers groter dan aantal stijgers 257
 2. 30 nov Mind the gap bij de AEX 211
 3. 29 nov Volgt na Black Friday een Red Monday? 211

Gerelateerd

Reacties

322 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Formule1-Fan 24 augustus 2017 09:12
  Dag handel is het dan en 3 daags, geen lange termijn meer. Casino gokjes.

  Dax al maanden ping pong en oil ook allemaal om de shorts pij te doen dat die boot missen, op top mag niet gekocht worden lijkt wel.
  Nu naar spa vandaag en als ik terug ben donkere strepen (.........................
 2. forum rang 4 adritromp 24 augustus 2017 10:01
  quote:

  'd Aandelen schreef op 24 augustus 2017 09:10:


  Goedemorgen,

  Galapagos ja een aandeel met enorme uitschieters omhoog en net zo makkelijk omlaag, zeg maar een aandeel met euforische uitslagen, voor mij als oude rustige belegger veel te onrustig.


  Goede morgen. Je zou toch denken dat een oude rustige belegger de aandeeltjes in zijn bezemkast verstopt en er een paar jaar niet naar kijkt. Probeer dat eens met Galapagos en het zou je verbazen op wat voor koers ze dan staan :)
322 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 02 dec
  778,80
  0,00% +778,80
 2. 53,280
  0,00% +53,280
 3. Galapagos 02 dec
  41,950
  0,00% +41,950
 4. Kendrion 02 dec
  19,700
  0,00% +19,700

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links