Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Veel

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Het kan ieder moment? Volgens Bloomberg zouden diverse grootaandeelhouders aandringen óp en dan is de kans dat het bedrijf zelfstandig blijft wellicht klein?

One of the Dutch company’s biggest, long-term investors is urging Akzo to carefully evaluate any new bid from PPG, people familiar with the shareholder’s position said earlier, asking not to be identified because the discussions aren’t public.

 

 

Intussen doet de brede markt wat we intussen gewend zijn op dit uur: bijna niks. EUR/USD boven 1,07 en olie trekt ietsie aan, meer lees ik er niet aan af. Wat is dit toch een vreemde beurs: al maandenlang nauwelijks beweging en reuring, maar wel steeds hoger.

 

 

Krach dan maar weer

Veel nieuws is er nog niet. Altice doet weer eens een overname en Heineken leent nog snel even héél lang:

  • Altice heeft overeenstemming bereikt over de overname van Teads, dat zich bezighoudt met online video-advertenties. Met de transactie wordt Teads gewaardeerd op 285 miljoen euro.
  • Heineken wil voor 1,75 miljard dollar aan obligaties uitgeven. Het gaat om 1,1 miljard dollar aan leningen met een looptijd van tien jaar en een coupon van 3,5% en 650 miljoen dollar aan schuldpapier met een looptijd van dertig jaar en een coupon van 4,35%.
  • Talpa heeft op de beurs opnieuw een plukje aandelen TMG gekocht. Het belang in het moederbedrijf van onder meer dagblad De Telegraaf is daarmee een fractie groter geworden en staat nu op 26,65%.
  • TomTom levert zijn verkeersinformatiediensten via een samenwerking met softwareproducent Gevas nu ook aan de Duitse steden Frankfurt en Düsseldorf. Dat maakte het Nederlandse navigatiebedrijf dinsdag bekend, zonder op financiële details in te gaan.

En dan dit, ING wordt ook genoemd:

  • Bij een wereldwijd netwerk voor het witwassen van geld van Russische criminelen zijn vele grote banken al dan niet bewust betrokken geweest. Dat meldde The Guardian maandag op basis van documenten van een groep samenwerkende onderzoeksjournalisten.

Advies:

  • Royal Dutch Shell: naar 2800P van 2750P (overweight) - Barclays
  • ArcelorMittal: naar 12 van 10,50 euro - Berenberg

Het is net echt. Vandaag is er nog een mooi rijtje KW4-cijferkandidaten: Coca-Cola European Partners kent vele noteringen en vandaar dat vreemde tijdstip voor die jaarapportage. We letten op.

  • 08:00 Porsche KW4-cijfers
  • 08:00 BMW KW4-cijfers
  • 09:00 SnowWorld notering 0,30 euro ex-dividend
  • 10:30 VK inflatie CPI feb
  • 12:30 Coca Cola European Partners KW4-cijfers
  • 21:00 Nike KW4-cijfers
  • 21:00 FedEx KW4-cijfers
  • 21:00 Petrobras KW4-cijfers

Bent u weer bijgepraat. Weet u? Verbaast mij niet als we een keertje een 24-augustus 2015 omde oren krijgen. De markt die langzaam spanning opbouwt, om die in één keer in een korte, felle beweging te ontladen. Weet u eigenlijk wat u moet doen als zoiets gebeurt? Bedenk dat zeker vantevoren!

De beurshistorie heeft namelijk geleerd dat als de boel in elkaar raast, de mene doorgaans niet de meest slimme beslissingen neemt. Hoho, ik heb het niet meteen over een krach. De gulden regel is dat van iedere twintig krachs die u vreest er uiteindelijk eentje op de borden komt, zoiets.

 

 

En dan nog even dit

Vandaag drie jaar geleden ondertekende ik bij de notaris mijn koopcontract voor een huis in 020. Nog geen spijt van gerhad. 

 

 

Weet u dat ook weer:

 

 

Wow!

 

 

Voor de massa?! #whatcanpossiblygowrong :-)

 

 

Is nog een leuk bedrag:

 

 

We gaan toch niet weer van voren af aan..?

 

 

OK:

 

 

Technologie staat voor niks: 

 

 

Zo is het maar net:

 

 

Tja...

 

 

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven).

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links